Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ έξω από το Ιπποκράτειο για τον 16χρονο

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο, έχοντας δεχτεί αστυνομικά πυρά στη διάρκεια καταδίωξης – Τι ανέφερε η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για

 τον 16χρονο που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας δεχτεί αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης.
Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δημοσίευσε το protothema.gr

 Τι ανέφερε η Αστυνομία για τον τραυματισμό του 16χρονου

Νωρίτερα η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην οποία περιγράφει όσα συνέβησαν.

 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο νεαρός «εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε από πρατήριο υγρών καυσίμων», με τους αστυνομικούς να τον ακολουθούν με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

 Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει πως «παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της ομάδας ΔΙΑΣ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους. Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές), επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού και να προσκρούσει σε τοιχίο».

 Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

 «Την 01:00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός-οδηγός Ι.Χ. φορτηγού μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών.

 Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους.

Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές), επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ.

 Για το συμβάν άμεσα ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει τη διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη.

 Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης».

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ