Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κολομβία: Λεωφορείο θάφτηκε σε κατολίσθηση – Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν και τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν να αναζητούν και άλλους

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο θάφτηκε κάτω από τις λάσπες εξαιτίας κατολίσθησης στη Βορειοδυτική Κολομβία την Κυριακή, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Γκουστάβο Πέτρο, σε νεότερο απολογισμό της τραγωδίας.

Προηγούμενος απολογισμός των θυμάτων από τις Αρχές και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έκανε λόγο για 12 νεκρούς.

Η κατολίσθηση, που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, χτύπησε το όχημα μεταξύ των χωριών Πουέμπλο Ρίκο και Σάντα Σεσίλια στην επαρχία Ρισαράλντα, σε απόσταση περίπου 230 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπογκοτά.

«Με θλίψη είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω ότι μέχρι στιγμής 27 άνθρωποι -ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι- έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στο Πουέμπλο Ρίκο της Ρισαράλντα», έγραψε ο Πέτρο στο Twitter.

«Αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε, δεσμευόμενος για υποστήριξη από την εθνική κυβέρνηση.

Ο Βίκτορ Μανουέλ Ταμάγιο, κυβερνήτης της Ρισαράλντα, δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι πέντε επιβάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί.

Ο δήμαρχος του Πουέμπλο Ρίκο, Λεονάρντο Φάμπιο Σιαγάμα, είπε σε δημοσιογράφους ότι πτώματα μεταφέρονταν σε ένα στάδιο της πόλης.

Αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Κάλι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, προς το Κοντότο, στην επαρχία Τσοκό.

Η Κολομβία έχει πληγεί από μια περίοδο ασυνήθιστα ισχυρών βροχοπτώσεων, που αποδίδεται στο φαινόμενο La Nina.

Από τις αρχές του 2022 περιστατικά που σχετίζονται με ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 216 ανθρώπους, ενώ 538.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης. Ακόμη, 48 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ