Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ουκρανία: Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο – Έρχεται νέο κύμα επιθέσεων

«Μην αγνοείτε τον συναγερμό», προέτρεψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της προεδρίας της Ουκρανίας, Άντριι Γέρμακ

Συνεχίζεται δίχως τέλος το ανελέητο σφυροκόπημα των Ρώσων στα ουκρανικά εδάφηΓια ακόμα μια φορά ήχησαν οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού στο Κίεβο και σε όλη την Ουκρανία. Οι Αρχές το αποδίδουν σε επερχόμενο νέο κύμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης. «Οι πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούριι Ίχνατ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές και θύματα, αλλά τα ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκρήξεις ακούγονταν από τον ουρανό σε ορισμένες περιοχές, καθώς τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ανέλαβαν δράση. «Μην αγνοείτε τον συναγερμό», προέτρεψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της προεδρίας της Ουκρανίας, Άντριι Γέρμακ.

Το «κόκκινο τηλέφωνο» χτύπησε μόνο μία φορά στον ουκρανικό πόλεμο

Απ’ ό,τι φαίνεται, το «κόκκινο τηλέφωνο», η επικοινωνία μεταξύ Κρεμλίνου και Λευκού Οίκου, που ενεργοποιήθηκε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά λειτουργεί κανονικά. Μάλιστα, πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά, κατά τη διάρκεια που οι Ρώσοι πολιορκούσαν το Κίεβο.

Στον μεταψυχροπολεμικό κόσμο ήχησε ξανά κατά τον συριακό εμφύλιο και είχε στόχο την αποφυγή των ατυχημάτων ή των παρεξηγήσεων. Μόλις το ουκρανικό παροξύνθηκε με τη ρωσική εισβολή, τον χειρισμό του «κόκκινου τηλεφώνου» από πλευράς ΗΠΑ ανέλαβε ο στρατός, συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Διοίκηση, η οποία εδρεύει στη Στουτγκάρδη και έχει ως ζώνη ευθύνης της την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας).

Από πλευράς Ρωσίας ο χειρισμός του «κόκκινου τηλεφώνου» ανατέθηκε στο Κέντρο Διαχείρισης Εθνικής Αμυνας. Το τωρινό «κόκκινο τηλέφωνο» δοκιμάζεται δύο φορές την ημέρα, με την εξής διαδικασία: ένας ρωσομαθής Αμερικανός στρατιωτικός καλεί από το Βισμπάντεν τους Ρώσους στρατιωτικούς και λαμβάνει την απόκρισή τους, και κατ’ αυτόν τον τρόπο βεβαιώνονται αμφότερες οι πλευρές ότι η γραμμή επικοινωνίας υφίσταται και ας μένει αχρείαστη.

Ρώσοι και Λευκορώσοι θα πολεμήσουν σε ενιαίο μέτωπο

Στρατιώτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία εκπαιδεύονται για να πολεμήσουν ως ενιαία δύναμη, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με τη Δύση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Λουκασένκο έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, στο Μινσκ το Σάββατο, όπως αναφέρει το RT στο κανάλι του στο telegram.

«Σήμερα προετοιμαζόμαστε σαν μια ενιαία δύναμη, ένας ενιαίος στρατός», δήλωσε ο Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι εκπαιδευτές από τις δύο χώρες εκπαιδεύουν ο ένας τα στρατεύματα του άλλου. «Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Δεν κρύψαμε αυτό το γεγονός. Λοιπόν, είναι αδύνατο να το κρύψει κανείς σ’ έναν σύγχρονο κόσμο», προσέθεσε ο Λευκορώσος ηγέτης και στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Λουκασένκο επέμεινε ότι τόσο το Μινσκ όσο και η Μόσχα «δεν ήθελαν και δεν θέλουν πόλεμο», αλλά συνεργάζονται για να μπορέσουν να «αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ