Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Κινδύνευσαν ασθενείς από τα επεισόδια», καταγγέλλουν οι γιατροί του «Ιπποκρατείου», όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά

«Στην παιδιατρική οι μικροί ασθενείς φοβήθηκαν πολύ με τους κρότους και τις φασαρίες», αναφέρουν μεταξύ άλλων

Έκκληση για κοσμιότητα και σεβασμό στον χώρο του νοσοκομείου κάνουν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
, όπου χθες σημειώθηκαν επεισόδια σε όλη τη διάρκεια της μέρας για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, συγκεντρωμένοι που βρέθηκαν από νωρίς χθες έξω από το νοσοκομείο έκαψαν κάδους και πέταξαν αντικείμενα φωνάζοντας «δολοφόνους» τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, από αυτή την εικόνα και το τεταμένο κλίμα τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή ασθενών, καθώς επηρεάστηκε η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

«Προκαλούν ανείπωτη θλίψη τα γεγονότα που έγιναν χθες. Τα επεισόδια έβαλαν σε επικινδυνότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου. Δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί το επισκεπτήριο. Στην παιδιατρική οι μικροί ασθενείς φοβήθηκαν πολύ με τους κρότους και τις φασαρίες. Είχαμε επεισόδια μέσα στην κλινική. Οι γονείς δεν μπορούσαν να επισκεφθούν τα παιδιά τους. Το νοσοκομείο στην εφημερία του δεν μπορούσε να δεχτεί ασθενείς, οι οποίοι είχαν ανάγκη περίθαλψης. Φοβούνταν να μπουν μέσα», αναφέρει ο παιδίατρος και διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ζαφειρίου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, άτομα έμειναν όλο το βράδυ και εντός του νοσοκομείου, με τον κ. Ζαφειρίου να τονίζει ότι καταργείται η έννοια του νοσοκομείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί να υπάρχει ένα δίκιο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω. Είναι όμως αμαρτία να γίνεται αυτό έναντι ενός ιδρύματος όπως είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο ανέκαθεν έχει περιθάλψει αυτούς τους ανθρώπους και θα συνεχίσει να το κάνει. Είμαστε πάντα κοντά τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά Ρομά μέσα στο νοσοκομείο. Οποιαδήποτε τέτοια διαμαρτυρία πρέπει να γίνεται σε άλλο χώρο και όχι εκτός, ακόμα και εντός του νοσοκομείου. Εγκυμονεί φόβους σε όλους τους ανθρώπους, ακόμα και στους γιατρούς. Προκαλεί μια τεράστια δυσλειτουργία. Βάζει σε επικινδυνότητα τους ίδιους τους ασθενείς και καταργεί την έννοια του νοσοκομείου. Χθες αν ήσουν άρρωστος δεν μπορούσες να πας στο νοσοκομείο».

Κοσμιότητα και λογική ζητά από την πλευρά του και ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσικόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι συμμερίζεται τον πόνο των συγγενών και φίλων, όμως δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή άλλων ασθενών.

«Με τον πληθυσμό των Ρομά έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Έχω χειρουργήσει παιδιά με όγκους, φλεγμονές, δύσκολα περιστατικά και έχω μια άριστη σχέση μαζί τους. Τους κάνω έκκληση να πρυτανεύσει η λογική. Καταλαβαίνουμε τον πόνο τους, αλλά οι αντιδράσεις να είναι στα πλαίσια της κοσμιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Το νοσοκομείο μας είναι τριτοβάθμιο, περιθάλπει νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους. Είναι ένα κέντρο του κορονοϊού, επομένως δεν μπορούμε να το καταστρέψουμε και να καταστρέψουμε κι άλλες ζωές».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ