Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι κάννες των όπλων στα νησιά του Αιγαίου έχουν στραφεί προς τη χώρα μας» – Νέο παραλήρημα για την αποστρατικοποίηση

«Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση», τονίζεται χαρακτηριστικά

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία
συνεχίζουν να «βλέπουν» απειλές από την Ελλάδα και μάλιστα κάνουν λόγο για δήθεν σενάρια πολέμου με αφορμή και τις πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις στην Ρόδο και στην Λήμνο.

Σε εκπομπή του ULUSAL KANAL, ρεπορτάζ κατηγόρησε την Αθήνα πως «συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο» λόγω στρατιωτικών ασκήσεων στα νησιά, τα οποία -σύμφωνα με τους Τούρκους – θα πρέπει να είναι «αποστρατικοποιημένα».

Το ρεπορτάζ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νέα περιοχή των προκλήσεων υπήρξαν τα νησιά Ρόδος και Λέσβος που έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Στο νησί Ρόδος που απέχει από την Τουρκία 18 χιλιόμετρα, πραγματοποιήθηκε ευρεία άσκηση με την συμμετοχή θωρακισμένων οχημάτων, μονάδων πεζικού, ειδικών δυνάμεων και αεροπορικών δυνάμεων».

«Σε ποιον ανήκουν;»

Στην ίδια εκπομπή, ο Ντογού Περιντσέκ, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας και συνοδοιπόρος της κυβερνητικής Συμμαχίας, υποστήριξε πως οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα «στοχεύουν» την Τουρκία. «Εκείνες οι βάσεις στην Ελλάδα σε ποιον ανήκουν; Είναι βάσεις του ΝΑΤΟ και της Αμερικής που ιδρύθηκαν ενάντια στην Τουρκία και οι κάννες τους έχουν στραφεί προς την Τουρκία», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global, που κατηγορεί την Ελλάδα πως «πραγματοποιεί διαδοχικές στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και στα οποία δεν θα πρέπει να υπάρχουν όπλα».

«Προβοκάτσια»

Aναφερόμενο στις πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις στην Ρόδο, το ρεπορτάζ του Haber Global αναφέρει: «Την άσκηση στη Ρόδο την παρακολούθησε ο ίδιος ο αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνος Φλώρος. Επίσης και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τα όποια δώρισαν οι ΗΠΑ, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν στις ασκήσεις. Νέα προβοκάτσια προστέθηκε από την Ελλάδα. Έκανε αλλεπάλληλες ασκήσεις σε νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Μαχητικά αεροσκάφη F-16, επιθετικά ελικόπτερα και θωρακισμένα οχήματα. Εδώ είναι το νησί Ρόδος πού βρίσκεται στα 18 μόλις χιλιόμετρα από την Τουρκία».

«Νυχτερινή Αστραπή»

Αναφορά γίνεται και στην άσκηση «Νυχτερινή Αστραπή» που πραγματοποιήθηκε στην Λέσβο. «Το σενάριο της άσκησης ήταν η αποτροπή και απόκρουση της εχθρικής απόβασης. Η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης και Παρισίων που προβλέπουν την αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου στην Τουρκία και οι κάννες τους έχουν στραφεί προς την Τουρκία», σημειώνει το ρεπορτάζ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ