Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το θέμα των δηλώσεων Ράμα θα θέσει ο Μητσοτάκης – «Η Ελλάδα ”εξαπάτησε” για να ενταχθεί στην ΕΕ», υποστήριξε

Συνάντηση στα Τίρανα θα έχουν οι δύο ηγέτες

Το θέμα των δηλώσεων του Έντι Ράμα
 ότι η Ελλάδα ότι «έκλεψε», για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην συνάντηση που θα έχει στις 8 το βράδυ με τον Αλβανό ομόλογό του.

Όπως τονίζεται από τις ίδιες πηγές οι δηλώσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν επισκιάζουν την συζήτηση που γίνεται αυτή την στιγμή με τα Τίρανα για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων με σημείο αιχμής την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με προσφυγή στην Χάγη αλλά και την στήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αλβανία, αναμένεται να έχει σήμερα διμερείς συναντήσεις με την αλβανική ηγεσία και εν προκειμένω με τον Έντι Ράμα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι και την πρόεδρο της Βουλής, Λιντίτα Νικόλα.

Επίσης, αναμενόταν να επισκεφτεί την Βόρειο Ήπειρο και συγκεκριμένα τη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά (Φοινίκι) και τη Δερβιτσάνη (Δρόπολη). Ωστόσο, λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου του πρωθυπουργού.

Μητσοτάκης: Στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία έχει καταγραφεί πρόοδος

«Στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ έχει καταγραφεί πρόοδος και πιστεύω ότι προσεγγίζουμε την ώρα που θα υπογράψουμε το σχετικό συνυποσχετικό για την παραπομπή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων που γίνεται στα Τίρανα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλβανός ομόλογός του, Έντι Ράμα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εξαπάτησε την Ευρώπη για να μπει στο ευρώ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Euractiv, ο Αλβανός πρωθυπουργός άφησε σοβαρές αιχμές κατά της Αθήνας, σε μια δήλωση που μάλλον δεν είναι τυχαία, και η οποία αποτελεί διπλωματικό «φάουλ» λίγο πριν το τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ