Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεσσαλονίκη: «Δεν ήθελα να σκοτώσω, πυροβόλησα δύο φορές για εκφοβισμό», λέει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

«Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», απειλούν οι συγγενείς του νεαρού

Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ο αστυνομικός
, ο οποίος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, έπειτα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, την ώρα που ο 16χρονος χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

«Δεν ήθελα να το σκοτώσω πυροβόλησαν δύο φορές για εκφοβισμό ήθελα να πυροβολήσω στα λάστιχα και έγινε ότι έγινε», ισχυρίζεται ο 34χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, ο αστυνομικός φέρεται να είπε στην κατάθεση του ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 16χρονο, αλλά να πυροβολήσει στα λάστιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας που πυροβόλησε έχει συλληφθεί κι έχει ήδη σχηματισθεί σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι συνάδελφοι του που συμμετείχαν στην καταδίωξη καταθέτουν στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής Θεσσαλονίκης.

638e35ba18218

 
Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Το κλίμα στη Θεσσαλονίκη – όπου σημειώθηκε το περιστατικό – είναι πολεμικό, με τους συγγενείς να αγωνιούν για την έκβαση της υγείας του ανήλικου, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών.

Ο ανήλικος, ο οποίος το πρωί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από τον αστυνομικό, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν να λένε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη δεδομένου ότι δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το STAR και η Ραλλιώ Λεπίδου.

Συγγενείς και φίλοι βρίσκονται συνεχώς έξω από το Νοσοκομείο. Επεισόδια και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα λόγω του τραυματισμού του ανήλικου Ρομά. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ, με τους συγγενείς να βρίσκονται σε αναβρασμό. Ομάδα Ρομά επιτέθηκε στα ΜΑΤ έξω απο το νοσοκομείο, εκσφενδόνισε πέτρες, καρέκλες και σκαμπό, φώναζε συνθήματα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

roma3

roma2

roma



Νωρίτερα είχαν σημειωθεί και πάλι επεισόδια έξω από το νοσοκομείο. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις κατά της αστυνομικής βίας διοργανώνονται και στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του 16χρονου οδηγού, που τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

«Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», απειλούν οι συγγενείς του νεαρού

Οι συγγενείς του παιδιού απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. «Να το σταματήσουν, να ρίξουν στο λάστιχο, να περιμένει, όχι να ρίξει στο κεφάλι. Ποιος ο λόγος να ρίξει στο κεφάλι.», αναφέρει ένας συγγενής του παιδιού.«Κρέμεται λέει η ζωή από μια κλωστή, τώρα αν πάρουμε εμείς το νόμο στα χέρια μας, δεν είναι καλοί οι τσιγγάνοι. Και ποιος είναι καλός; Ο νόμος;», προσθέτει κάποιος. Πίσω του κάποιος άλλος φωνάζει «Θα τον πάρουμε» (Σημ: το νόμο). Η γιαγιά του παιδιού με δάκρυα στα μάτια λέει πως ελπίζει σ’ ένα θαύμα. «Το παιδί το χτυπήσαν στο κεφάλι αστυνομικοί», είπε χαρακτηριστικά. «Μου είπε ο γιος μου ότι το παιδί του δεν είναι καλά», υπογραμμίζει ο παππούς της οικογένειας.

«Δεν είχε λεφτά να πληρώσει, δεν ξέρω τι έγινε, έφυγε το παιδάκι. Αριθμό του αυτοκινήτου έχει, παίρνουμε τον αριθμό και έρχεται σπίτι η αστυνομία, παίρνουν το μπαμπά να του πουν τι έγινε. Όχι να σκοτώσουν το παιδάκι, να βγάλουν όπλο να το σκοτώσουν. Που βρισκόμαστε ρε παιδιά;», τονίζει ένας εκ των συγγενών του.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο 16χρονος φεύγει από το βενζινάδικο

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ