Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Θρίαμβος του Μαρόκου, προκρίθηκε επί της Ισπανίας στα πέναλτι – Δοκάρι η «ρόχα» στο 120+3′, δεν ευστόχησε στη διαδικασία

Η ομάδα του Βαλίντ Ρεγκράγκουϊ έγινε η τέταρτη αφρικανική που προκρίνεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης και ελπίζει να καταστεί η πρώτη από την ήπειρο που θα φτάσει σε ημιτελικό

Αν διάλεξε ομάδα η Ισπανία στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, χάνοντας 2-1 από την Ιαπωνία, αποδείχθηκε ότι έκανε… κακό του κεφαλιού της. Για δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο, η «ρόχα» αποκλείστηκε στη φάση των «16» με τον ίδιο τρόπο: τότε, στα πέναλτι, θύτης ήταν η Ρωσία, τώρα, το Μαρόκο, που τερμάτισε πρώτο στον όμιλό του και έδωσε τη… χαρά στους πρώην άποικούς του να το επιλέξουν. 

Χαρά που μετατράπηκε σε λύπη, αφού οι Αφρικανοί, μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση, επικράτησαν της «ρόχα» 3-0,  και έγιναν η τέταρτη ομάδα από τη «Μαύρη Ήπειρο» που προκρίθηκε σε προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Οι Ισπανοί ενδεχομένως να πόνταραν στην αφέλεια των Μαροκινών σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, ξεχνώντας, όμως, ότι ο Λουίς Ενρίκε έχει χτίσει μία ομάδα με παίκτες που είναι πιτσιρικάδες, κάποιοι εκ των οποίων έφηβοι. Σε αυτήν τη διαδικασία, των άπειρων, οι Ίβηρες εμφανίστηκαν πληγωμένοι στη λήξη, ενώ οι Μαροκινοί επανέλαβαν την επιτυχία του 1986, στο Μεξικό, όταν με το 2-0 επί της Βουλγαρίας έγιναν οι πρώτοι από την Αφρική που γεύτηκαν τη χαρά ενός προημιτελικού στην πιο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση. 

Τότε είχαν αποκλειστεί από τη Δυτική Γερμανία στα πέναλτι και όσοι επακολούθησαν, δηλαδή το Καμερούν το 1990, η Σενεγάλη το 2002 και η Γκάνα το 2010, θα κρατιόντουσαν στην κανονική διάρκεια αλλά θα ηττώνταν είτε στην παράταση, όπως οι Καμερουνέζοι από την Αγγλία στη Νάπολη και οι Σενεγαλέζοι από την Tουρκία στην Οσάκα, είτε στα πέναλτι, όπως οι Γκανέζοι στην περίπτωση του προημιτελικού στο Γιοχάνεσμπουργκ. 

Αυτήν τη φορά, οι Μαροκινοί είχαν τον Μπόνο που, για να γίνει και ένα περίπου κρύο λογοπαίγνιο, φώναξε στον Κάρλος Σολέρ και τον Σέρχιο Μπουσκέτς… U2. Μετά το δοκάρι του Πάμπλο Σαράμπια, ο οποίος μπήκε στο 119′ για να σουτάρει και πρόλαβε να σημαδέψει το δοκάρι και στο τρίτο λεπτό καθυστερήσεων του εξτρά χρόνου, δηλαδή ενώ το ματς παιζόταν, ο Μαροκινός τερματοφύλακας έκανε δύο επεμβάσεις. Ο Ουνάι Σιμόν μπόρεσε να τον μιμηθεί μόνο… κατατί, δηλαδή στην απόκρουσή του στο χτύπημα του Μπαντρ Μπενούν, ο οποίος επίσης μπήκε στο ματς μόνο για να σουτάρει, δηλαδή στο 120′, αλλά οι Αμπντελχαμίντ Σαμπίρι, Χακίμ Ζίγες και Ασράφ Χακίμι ευστόχησαν και το Μαρόκο θριάμβευσε στο «Education City». 

Η λέξη «education» αποδίδεται ως εκπαίδευση στα ελληνικά και οι Ισπανοί μπορεί να εκπαιδευτούν να μη διαλέξουν αντίπαλο, την επόμενη φορά που θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το δρόμο της αρετής… 

Μαρόκο (Β. Ρεγκράουϊ): Μπουνού, Χακιμί, Αγκουέρντ (85′ Ελ Γιαμίκ), Σαΐς, Μαζραουί (83′ Ατιγιάτ Αλάχ), Ουναχί (120′ Μπενούν), Αμραμπάτ, Αμαλάχ (82′ Σεντιρά), Ζιγές, Εν Νεσιρί (83′ Σαμπιρί), Μπουφάλ (66′ Εζαλζουλί).
Ισπανία (Λ. Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (98′ Μπαλντέ), Γκάβι (63′ Σολέρ), Μπουσκέτς, Πέδρι, Φ. Τόρες (75′ Γουίλιαμς, 119′ Σαράμπια), Ασένσιο (63′ Μοράτα), Όλμο (98′ Φατί)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ