Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με θέμα: Διαχείριση της σεξουαλικότητας ΑμεΑ- Υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών

Με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στηνκατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, η Ημερίδα του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας με θέμα: Διαχείριση της σεξουαλικότητας των ΑμεΑ, υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών», επ΄ ευκαιρία της Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Την κεντρική ομιλία για την 3η Δεκέμβρη ως Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και μέλος του Γ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) κ. Σπύρος Ζουμπουλίδης, ο οποίος αφού ανέδειξε την σπουδαιότητα της 3ης Δεκέμβρη ως ημέρα διαμαρτυρίας και αναφοράς στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία και τις διεκδικήσεις της ΕΣΑμεΑ, παρουσίασε τα προβλήματα σήμερα των Ατόμων με Αναπηρία και τις προτάσεις της ΕΣΑμεΑ προς την Κυβέρνηση για επίλυσή των, όπως η αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων, να μην διακόπτεται το επίδομα τέκνου όταν λαμβάνει την σύνταξη του αποθανόντος γονέα του, αυξήσεις συντάξεων ΑμεΑ, επίλυση συνταξιοδοτικών θεμάτων ΑμεΑ, φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα, θεσμοθέτηση εκπροσώπησης ΕΣΑμεΑ σε όλους τους φορείς που λαμβάνουν αποφάσεις για τα άτομα με αναπηρία κ.α

Στην συνέχεια οι εξαίρετοι ομιλητές ανέπτυξαν το θέμα με διαφορετική προσέγγιση.
Ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπύρος Σούλης ανέλυσε την σεξουαλικότητα των ατόμων με νοητική αναπηρία ως δικαίωμα χωρίς αμφισβητήσεις και την αναγκαιότητα των γονέων να μιλούν στα παιδιά τους και να τα συμβουλεύουν χωρίς ταμπού και φόβο, αλλά με ΑΓΑΠΗ.

Η Παιδίατρος – Αναπτυξιολόγος Ιωαννίνων κα Λούλα Βέρμπη μητέρα παιδιού με αναπηρία και μέλος του ΓΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ανέδειξε τις εκπαιδευτικές προτάσεις διαχείρισης της σεξουαλικότητας των εφήβων και ενηλίκων με αναπηρία και προτάσεις διαχείρισης από τους ίδιους των κοινωνικών δικτύων.
Ο Ψυχίατρος του ΚΔΗΦ ΑμεΑ ΜΕΛΙΣΣΑ κ. Αλέξανδρος Χειμαριός ανέλυσε τα ένοχα μυστικά της σεξουαλικότητας των ΑμεΑ και ο ρόλος της οικογένειας και των εκπαιδευτικών.
Η Ψυχολόγος του ΚΔΗΦ ΑμεΑ ΜΕΛΙΣΣΑ κα Αγάπη Αλεξάκη αναφέρθηκε σε ένα δύσκολο θέμα την ανάπτυξη της ταυτότητας και σεξουαλικότητας σε νέους με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή , καταρρίπτοντας τις υποθέσεις με δεδομένα.

Ακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, που η ποικιλότητα του ακροατηρίου ανέδειξε και την επιτυχία της Ημερίδας.

Παρευρίσκοντο από την Περιφέρεια οι Αντιπεριφερειάρχεςκ.κ Κ. Ζορπμάς και Μ. Ανδριώτη, ο Πρόεδρος του ΠΣ κ. Νίκος Μουζακίτης και ο εκπρόσωπος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Σπύρος Μωραϊτης.πολλοί γονείς παιδιών με αναπηρία, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Π. Αγγελόπουλος, Εκπαιδευτικοί και Διευθυντές Σχολείων Ειδικής Εκπαίδευσης, η Διευθύντρια του ΚΕΔΑΣΗ κ. Ελ Μαλαχά, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λ Ρουμπάτης, η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με αναπηρία Ηπείρου Βορείων Ιονίων Νήσων κα Μ. Σκανδάλη.

Η Ημερίδα αφιερώθηκε προς τιμήν των ηρωίδων μητέρων των παιδιών με αναπηρία, που θυσιάζουν αδιαμαρτύρητα και αγόγγιστα την εργασία τους, την ψυχαγωγία τους, την ζωή τους όλη, για να προσφέρουν υπηρεσίες στα παιδιά τους, υπηρεσίες που δεν προσφέρει η Πολιτεία και πρόσφατα ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης πρότεινε στον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρόσφατη συνάντησή τους, οι ηρωίδες αυτές μητέρες να δικαιούνται τιμητικής σύνταξης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ