Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου της Αφροδίτης Κουσουνή – Πανταζοπούλου,Δ.Ν. “Cloud Computing και νομικά ζητήματα”

Η Δ.Ε. της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Αφροδίτης Κουσουνή – Πανταζοπούλου, Δικηγόρου, δρος Νομικής,
Cloud Computing και νομικά ζητήματα

Το υπολογιστικό νέφος στην επιχείρηση / Προστασία του καταναλωτή και ασφάλεια /
Η σύμβαση της παροχής υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους /
Ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ιδιωτικότητας / Compliance

Θα μιλήσουν:
Μαρία Κανελλοπούλου-Μπότη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου,
Γιάννης Καρύδης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και η συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00, στην Αναγνωστική Εταιρία.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση:

Zoom
https://us06web.zoom.us/j/85217823806?pwd=dzNEWWVqbWpUaHdaZ0Z0czdrYjVLQT09

Meeting ID: 852 1782 3806
Passcode: 900084

Στο κανάλι της Αναγνωστικής στο Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UChyFZ0BTA2bktfFqmCUYImQ

Η Αφροδίτη Κουσουνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και διδακτορικό τίτλο στο Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο του Tübingen της Γερμανίας.

Έχει εργαστεί ως δικηγόρος επί σειρά ετών και από το 2009 είναι δικηγόρος στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), όπου ασχολείται κυρίως με ζητήματα του Δικαίου της Πληροφορικής και των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, αλλά και την Ιδιωτικότητα εν γένει.

Έχει εκδώσει τρεις μονογραφίες και δεκάδες άρθρα επιστημονικού περιεχομένου, ενώ έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια.

Είναι μέλος της Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες αναφορικά με ζητήματα που άπτονται των σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά και γενικότερα θέματα του συνταγματικού δικαίου. Η Αφροδίτη Κουσουνή είναι έγγαμη, μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Σχετικά με το βιβλίο:

Το cloud computing, το λεγόμενο υπολογιστικό νέφος είναι μια επαναστατική αναδυόμενη τεχνολογία και ταυτόχρονα μια επιχειρηματική τάση, η οποία προσφέρει στους χρήστες της Τεχνολογίας της Πληροφορίας εκπληκτικά πλεονεκτήματα και οφέλη. Το cloud computing έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων στην ψηφιακή εποχή, ικανοποιώντας τις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των κάθε είδους χρηστών για ταχύτητα, χωρητικότητα και αξιοπιστία στο πλαίσιο της χρήσης των κάθε είδους υπηρεσιών.

 Ωστόσο, όπως κάθε νέα τεχνολογία, η οποία είναι εν πολλοίς αρρύθμιση, δημιουργεί επίσης προκλήσεις και νομικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η ασφάλεια, η προστασία των δεδομένων, η προστασία των καταναλωτών, η συμμόρφωση, η πνευματική ιδιοκτησία, η κατάρτιση της σύμβασης υπηρεσιών νεφοϋπολογιστικής και η προσέγγιση των ποινικών πτυχών  είναι μερικά από τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση υπηρεσιών του υπολογιστικού νέφους και τα οποία το βιβλίο προσπαθεί να αναλύσει και να αναδείξει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ