Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλεύρης: Επιστρέφονται αναδρομικά τα πρόστιμα για το εμβόλιο του κοροναϊού στους άνω των 60 – Τι είπε για το εμβόλιο της γρίπης

«Κάνουν πάρτι οι ιώσεις, δεν εξετάζουμε την λήψη άλλων μέτρων», επισήμανε ο υπουργός Υγείας

Στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κοροναϊού
, αλλά και στην επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Πλευρής επισήμανε «σε όποιον εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο».  Ακομή ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε δε ότι «όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά από την επιβολή του προστίμου και έχουν πληρώσει το πρόστιμο, θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω».

Σχετικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ και το κατά πόσον θα καταλάβουν τις θέσεις που είχαν πριν οι συμβάσεις τους τεθούν σε αναστολή, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «σήμερα είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου».

Ερωτηθείς για το μέλλον όσων προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως «οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και κοιτάζουμε πως μπορούμε να βρούμε μια λύση για να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Ο λόγος για τον οποίο μπήκαν ήταν για να αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους, όμως κοιτάζουμε με θετικό τρόπο πως μπορεί να συνεχίσουν να είναι στο ΕΣΥ».

«Κάνουν πάρτι οι ιώσεις»

Για τις ιώσεις και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως είναι η περίοδος που «κάνουν πάρτι οι ιώσεις, είμαστε σε έξαρση. Δεν εξετάζουμε την λήψη άλλων μέτρων, αλλά ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα».

Για την χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας είπε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την ΗΔΙΚΑ για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ