Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γερμανία: 25 συλλήψεις ακροδεξιών – Σχεδίαζαν πραξικόπημα

Μέλη εξτρεμιστικού κινήματος ήθελαν να διεισδύσουν ένοπλα μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ

Το πρωί της Τετάρτης μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Είναι ύποπτοι ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Σημειώνεται πως εξτρεμιστικό κίνημα Reichsbürger βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50 άνδρες και γυναίκες φέρονται ως μέλη της ομάδας, οι οποίοι λέγεται ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871. «Δεν έχουμε ακόμη όνομα για την ομάδα αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ