Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λευτέρης Οικονόμου στον Παναγιώτη Τζένο: Λάθος οι πολιτικές για τους Ρομά για δεκαετίες – Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για κάμερες στους αστυνομικούς

Ο Παναγιώτης Τζένος μίλησε στην εκπομπή του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ταχεία ανάρρωση στον 16χρονο Ρομά
 που πυροβολήθηκε στη Θεσσαλονίκη ευχήθηκε μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 και την εκπομπή «Secret», με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Ο υφυπουργός τόνισε πως η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την πρώτη στιγμή κινήθηκε άμεσα και χωρίς λαϊκισμούς. Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η Ελληνική Αστυνομία έχει πλαίσιο που τη διέπει, κανονισμούς και πρωτόκολλο σε περίπτωση καταδίωξης.

Ο υφυπουργός είπε επίσης στον Παναγιώτη Τζένο ότι ως προς τη χρήση των όπλων η Ελλάδα έχει το αυστηρότερο πλαίσιο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

«Μείωση εγκληματικότητας»

Στη συνέχεια, ο Λευτέρης Οικονόμου τόνισε πως τα στατιστικά στοιχεία του 2021 και του 2022 δείχνουν μείωση της μεσαίας εγκληματικότητας. Επίσης, υποστήριξε ότι για δεκαετίες ακολουθήθηκαν λάθος πολιτικές ως προς την ένταξη των Ρομά στην κοινωνία.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε ότι ολοκληρώνεται ο διεθνής διαγωνισμός για τις κάμερες στα αυτοκίνητα και εκείνες που θα είναι ενσωματωμένες στους αστυνομικούς.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ