Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Έκρηξη» της γρίπης στα παιδιά – Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία και τα ιατρεία

1 στα 10 παιδιά που φτάνουν στα ιατρεία για να εξεταστούν θέλει νοσηλεία

Η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δραματική εξαιτίας της έξαρσης της γρίπης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, o παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης έκανε γνωστό πως 1 στα 10 παιδιά που φτάνουν στα ιατρεία για να εξεταστούν θέλει νοσηλεία.

«Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν», τόνισε.

«Τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν»

Επιπλέον, ο γιατρός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι πολύ δύσκολο αυτή την περίοδο τα παιδιά που νοσούν, να βρουν κρεβάτι στα νοσοκομεία.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί κρεβάτι γιατί, εκτός του ότι είναι πάρα πολλά τα παιδιά που νοσούν, όταν βάζεις ένα παιδί στο νοσοκομείο, θα πρέπει να το βάλεις σε ένα δωμάτιο με άλλα παιδιά, με όμορες ασθένειες», σημείωσε.

«Η γρίπη δεν είναι μια απλή ασθένεια»

«Υπάρχει επικράτηση της γρίπης Α κατά 90% και κατά 10% της γρίπης Β. Η γρίπη δεν είναι μία απλή ασθένεια, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, κάτω του ενός έτους», δήλωσε, ακόμη, ο κ. Μαζάνης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παιδίατρος, για τη γρίπη έχουν εμβολιαστεί μόλις 450.000 παιδιά, ένα ποσοστό που θεωρεί μικρό και καθιστά ευάλωτα τα παιδιά απέναντι στον ιό.

Η σύστασή του ήταν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τη νοσηρότητα και τη σοβαρότητα της νόσου. Ο κ. Μαζάνης δήλωσε πως η χρήση μάσκας, αν και δεν είναι υποχρεωτική, μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της νοσηρότητας.

Έξαρση των ιώσεων τους επόμενους μήνες

Παράλληλα, στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στο λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.

Τέλος, ο κ. Μαζάνης τόνισε πως όλες οι ενδείξεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δείχνουν ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα παρουσιαστεί έξαρση των ιώσεων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ