Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για τους Ρομά – Σκοπός να μην πυροδοτηθεί νέα ένταση

Φαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες συμφιλίωσης των δύο πλευρών

Την στιγμή που ο 16χρονος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο και σε περιοχές ολόκληρης της χώρας εκτυλίσσονται επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, εκπρόσωποι της κοινότητας και αστυνομικοί συναντιούνται με σκοπό να επιχειρήσουν να ρίξουν τους τόνους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου και του Star η αστυνομία ενδεχομένως δεν θα κάνει επιχειρήσεις σκούπα στους καταυλισμούς των Ρομά, αλλά θα περιμένει να εκτονωθεί η κατάσταση και θα παρακολουθεί διακριτικά όλες τις διαμαρτυρίες. Οι Αρχές αναμένεται να επέμβουν μόνο σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς.

Οι πληροφορίες του Star αναφέρουν, ακόμα, ότι από σήμερα Τετάρτη 7/12  το πρωί έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές σε περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Άμεσης Δράσης.  Σύμφωνα με τις εντολές αυτές, αν υπάρξει κάποιο περιστατικό με Ρομά πρώτα θα ενημερωθεί ο αξιωματικός υπηρεσίας του κέντρου επιχειρήσεων και στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι θα κάνουν οι αστυνομικοί.

«Θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλό οι δύο πλευρές να έρθουν σε μία συνεννόηση. Πιστεύω ότι έγινε κάτι ιδιαίτερα καλό τουλάχιστον στα λόγια , θα φανεί και στην πράξη» είπε ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

 «Ναι, να διαδηλώσουνε με ειρηνικό τρόπο και όχι να σπάνε, να ρημάζουνε.  Είμαστε άνθρωποι ειρηνικοί , δημοκρατικοί και πρέπει να κρατήσουμε ένα επίπεδο» είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σαμπάνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Μακεδονίας-Θράκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος».

Δείτε βίντεο – Πώς θα εκτονωθεί η ένταση μεταξύ Ρομά και αστυνομίας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ