Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεσσαλονίκη: «Δεν είδατε τίποτε ακόμα – Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», δηλώνει ξάδελφος του 16χρονου Ρομά

«Ζητάμε το αυτονόητο. Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος από την Ελληνική Δικαιοσύνη», σημείωσε

Συνεχίζουν να σημειώνονται εντάσεις και επεισόδια τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, ο ξάδελφος του νεαρού, μιλώντας στο OPEN, το πρωί της Πέμπτης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ζητάμε το αυτονόητο. Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Ακόμη, ο ξάδελφος του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Δεν είδατε τίποτε ακόμα αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός».

«Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό», προειδοποίησε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του 16χρονου, σημείωσε ότι «είναι σοβαρή και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Η οικογένειά του είναι σε άσχημη κατάσταση. Για να τους πάμε στα δικαστήρια κάναμε υπερπροσπάθεια, γιατί δεν είχαν τη δύναμη οι άνθρωποι».

Σχετικά με το περιστατικό, τόνισε ότι «το παιδί έπινε με τους φίλους του και νόμιζε ότι είχε λεφτά πάνω του και λέει “παιδιά, πάω να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και έρχομαι”. Αν ήταν κάποιος άλλος και όχι Ρομά δεν θα το είχαν κάνει. Επειδή ήταν Ρομά τον πυροβόλησαν. Αν δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί, το παιδί δεν απείλησε κανέναν. Τον είδε ο υπάλληλος ότι ήταν παιδάκι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η γυναίκα του είναι απ’ όλους σε χειρότερη κατάσταση. Δεν μιλάει με κανέναν, είναι κλεισμένη, δεν μπορεί να την παρηγορήσει τίποτα, κλαίει πάνω στο παιδάκι της γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε. Μας λένε οι γιατροί δεν έχουμε ελπίδες. Πήγαν να το σκοτώσουν το παιδί. Για 20 ευρώ έριξαν μια σφαίρα στο κεφάλι».

Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο 16χρονος

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται πως ο νεαρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και τα προηγούμενα 24ωρα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση ύστερα από εισαγγελική εντολή.

Ο 16χρονος Ρομά, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το βράδυ που πέρασε τα επεισόδια συνεχίστηκαν μεταξύ ομάδων Ρομά και αστυνομικών, προκαλώντας ανησυχία για το πώς μπορεί να εξελιχτεί η κατάσταση.

Κάηκαν κάδοι σε διάφορες περιοχές, κάηκε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, με τον καπνό να «πνίγει» την περιοχή και το 112 να στέλνει μήνυμα σε όσους βρίσκονται κοντά στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, πυρπολήθηκε λεωφορείο στα Άνω Λιόσια, ενώ έκλεισε και η παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ