Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική μετά τα επεισόδια με Ρομά

Η επιχείρηση διεξάγεται σε Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν να σημειώνονται οι εντάσεις και τα επεισόδια σε διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης.

Έτσι, σε εξέλιξη από τις 10:00 το πρωί βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής.

Η επιχείρηση γίνεται κυρίως στο Μενίδι, το Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη, σε Ασπρόπυργο και Αιγάλεω.

Αστυνομικές δυνάμεις «σαρώνουν» την περιοχή και προσπαθούν να εντοπίσουν οτιδήποτε αφορά σε παραβατικές κινήσεις, όπως όπλα και ναρκωτικά.

Σημειώνεται πως τελευταία 24ωρα, Ρομά που διαμαρτύρονται για τον βαρύ τραυματισμό 16χρονου από σφαίρα όπλου αστυνομικού μετά από καταδίωξη στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, έχουν επιδοθεί σε «μπαράζ» καταστροφών.

Χαρακτηριστικά όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης με ομάδες Ρομά να εισβάλλουν σε επιχειρήσεις με ελαστικά στη λεωφόρο Νάτο στον Ασπρόπυργο, στις οποίες έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «κοκτέιλ» φωτιάς και ρύπων, που υποχρέωσε τις αρχές να στείλουν μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τον κίνδυνο από τους καπνούς των καμμένων ελαστικών.

Με παρόμοιο τρόπο έδρασαν Ρομά και στο Κορδελιό, επίσης το βράδυ της Τετάρτης, όταν χτύπησαν και τραυματίσαν εργαζομένους σε κατάστημα εστίασης επειδή τους είπαν ότι υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι.

Σε αυτό το πλαίσιο μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί αφενός η πρόθεση των Ρομά  να πραγματοποιήσουν μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να απολογηθεί ο 32χρονος αστυνομικός, και αφετέρου η δήλωση ξαδέρφου του 16χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» ότι «θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας» σε περίπτωση κατά την οποία δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ