Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οικονόμου: Το σκηνικό βίας και ανομίας στα όργανα της τάξης δεν θα γίνει ανεκτό

«Με αφορμή το τελευταίο τραγικό περιστατικό, θέλω να συστήσω ψυχραιμία σε όλους και να πω ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί κανενός είδους βίαιη διαμαρτυρία. Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης», δήλωσε

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας από ομάδες Ρομά
, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου από σφαίρα άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», τόνισε πως η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επικοινωνία με την κοινότητα των Ρομά.

«Η πολιτεία έχει τις ίδιες απαιτήσεις απ’ όλους τους πολίτες να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της. Όπως η κυβέρνηση δεν καλύπτει και δεν συγκαλύπτει τις ευθύνες και τις συμπεριφορές κανενός που εκφεύγει από το πλαίσιο του νόμου, το ίδιο ισχύει για όλες τις κατηγορίες. Αυτό το σκηνικό βίας και ανομίας στα όργανα της τάξης είναι απαράδεκτο και δεν θα γίνει ανεκτό», δήλωσε.

«Δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2022»

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν ανεκτές βίαιες διαμαρτυρίες και τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα αποδώσει τις δέουσες ευθύνες.

«Με αφορμή το τελευταίο τραγικό περιστατικό, θέλω να συστήσω ψυχραιμία σε όλους και να πω ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί κανενός είδους βίαιη διαμαρτυρία. Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης», δήλωσε και συνέχισε:

«Δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2022. Υπάρχουν περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα, δεν υπάρχουν άβατα για τον νόμο, το κράτος, την Ελληνική Αστυνομία. Η κυβέρνηση δεν ανέχεται οι νόμοι των συμμοριών να είναι πάνω από τους νόμους του κράτους. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται με τρόπο και σχέδιο που να λύνουν προβλήματα και να μη δημιουργούν αδιέξοδα».

«Να μη μείνει καμία σκιά στο ζήτημα των υποκλοπών»

Σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το ελληνικό κράτος ουδέποτε έκανε χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Σχολιάζοντας την κόντρα που σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός ήταν πάρα πολύ σαφής και θα έλεγα πολύ συνεπής. Στη χώρα μας, χωρίς αμφιβολία, παρατηρείται πρόβλημα με τα κακόκουβουλα λογισμικά και ένα πρόβλημα παθογενειών, της ελλειμματικής λειτουργίας όσον αφορά τη διαφάνεια στην ΕΥΠ για τις νόμιμες επισυνδέσεις».

«Η κυβέρνηση ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες, απομάκρυνε τον κ. Κοντολέοντα και τον κ. Δημητριάδη, κινητοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες σε επίπεδο δικαιοσύνης και θεσμικών οργάνων. Φέραμε ένα νομοσχέδιο που από εδώ και πέρα θωρακίζει περισσότερο την ΕΥΠ και καθιστά παράνομη την εμπορία και τη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Η κυβέρνηση ψύχραιμα και θεσμικά, με εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα εξακολουθεί να συνδράμει και να απαιτεί να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ