Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ολοκλήρωση έκθεσης “Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας”

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου η έκθεση “Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας, 19ος – 20ός αιώνας” που παρουσιάζεται από τις 26/10/2022  στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων (Τμήμα Περιστυλίου).


Η έκθεση των τριών ενοτήτων (Τυπογραφία & Χαρτί / Παραγωγή τροφίμων / Προϊόντα καθημερινής χρήσης) αφηγείται με περιεκτικό τρόπο την ιστορία των σημαντικότερων βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων που δραστηριοποιήθηκαν στο νησί, κατά την προαναφερόμενη περίοδο.


Η ανταπόκριση του κοινού και ιδίως της εκπαιδευτικής κοινότητας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς συνολικά 1.195 μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έλαβαν μέρος στις οργανωμένες επισκέψεις / ξεναγήσεις, σε διάστημα 50 ημερών. Για το λόγο αυτό, η Πινακοθήκη εκφράζει τις πιο θερμές της ευχαριστίες προς τις / τους εκπαιδευτικούς και τις Διευθύνσεις των Σχολείων.


Για την άριστη συνεργασία τόσο κατά την προετοιμασία της έκθεσης, όσο και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, ευχαριστίες οφείλονται στο Δ/Σ του Συλλόγου Albert Cohen Κέρκυρα, την επιστημονική ομάδα των Μουσειακών Συλλογών του Ιονίου Πανεπιστημίου  για την επιμέλεια και τη συγγραφή των κειμένων και βεβαίως σ
τους δανειστές των εκθεμάτων, χωρίς τη συνδρομή των οποίων η έκθεση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

(Ωράριο λειτουργίας: 10:00 – 16:00)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ