Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλ. Αυλωνίτης : Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να υπονομεύσει τη λειτουργία των θεσμών

Η άρνηση της ΝΔ να δοθούν στο φως τα στοιχεία που διαθέτει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί έσχατο αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό μέσο της για να μην αναδειχθεί η αλήθεια.

Όσα διαδραματίστηκαν σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου συμμετείχα, και όσα προσβλητικά σημειώθηκαν από Βουλευτές της κυβέρνησης όταν ο κ. Ράμμος με επιστολή δήλωσε διαθέσιμος για ενημέρωση, δεν περιποιούν τιμή για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία, ούτε εξυπηρετούν την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος που προάγεται μέσα από τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών.

Είναι εμφανής πλέον η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης για συσκότιση στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα, ακόμη και με συνταγματικές εκτροπές, όπως αυτή που ζήσαμε σήμερα.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος λειτούργησε θεσμικά και με σεβασμό στο λειτούργημά του ζητώντας να ενημερώσει για ζητήματα δημοσίου συμφέροντος.

Οφείλουμε να αποδεχθούμε το αίτημα γιατί έτσι έμπρακτα διαφυλάττουμε το Σύνταγμα, γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας. Κι όσο κι αν, οι «βασιλικότεροι του βασιλέως» βουλευτές του κ. Μητσοτάκη προσπαθούν να φιμώσουν και να υπονομεύσουν τη λειτουργία των θεσμών, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να κάνουν πιο φανερή την ενοχή τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ