Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τοποθέτηση Αλ.Αυλωνίτη στη Βουλή για την ασφάλεια των μεταφορών

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η καθημαγμένη ελληνική κοινωνία και στο συμπέρασμα πως η δημοκρατία μας δεν είναι δεδομένη αναφέρθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη σύσταση Εθνικού Οργανισμού Διαχείρισης των Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών ατυχημάτων.

«Αν νομίζετε ότι οι άνθρωποι είναι αριθμοί και ποσοστά δημοσκοπήσεων “πλανάσθε πλάνην οικτράν”. Η κοινωνία σιγοβράζει. Το κλίμα είναι τοξικό. Η προεκλογική  ατμόσφαιρα είναι γκαστρωμένη», υποστήριξε.

Διατύπωσε ότι η προεκλογική περίοδος που διανύουμε έχει πολλά στοιχεία από το άσχημο ιστορικό παρελθόν, έχει και πολλά αιχμηρά σημεία που πολλαπλασιάζουν την κρίση εκπροσώπησης του λαού, ενώ θέτουν τη δημοκρατία μας σε έναν ασφυκτικό κλοιό.

Υπογράμμισε πως ο Πρωθυπουργός θέλει να εξαντλήσει τα χρονικά όρια της συνταγματικής του θητείας, παραβλέποντας πως αφήνει πίσω του κοινωνικά συντρίμμια, μεγαλύτερο δημοσιονομικό χρέος, ρεκόρ απευθείας αναθέσεων, πληγωμένη τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς μας, λιγότερο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και μια φοβισμένη Ελλάδα από την απουσία στιβαρής εξωτερικής πολιτικής.

«Σε ποια χώρα της Ευρώπης θεωρείται φυσιολογικό να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεών της» αναρωτήθηκε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εμποδίζει την ανάδειξη της αλήθειας όταν κατηγορεί την αντιπολίτευση για ρυπαρά δίκτυα που διαρρέουν στοιχεία των παρακολουθήσεων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Κέρκυρας σχετικά με την τραγική κατάσταση των αεροδιακομιδών στο νησί με αφορμή, τα 4 σοβαρά κρούσματα υγείας που σημειώθηκαν τις τελευταίες 45 ημέρες, τα οποία ανέδειξαν τις οικτρές συνθήκες κάτω από τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς ασθενών στην ηπειρωτική χώρα.

Τέλος, αναφορικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου υποστήριξε πως είναι ανάγκη να υπάρχει μία ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης των ατυχημάτων για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και της αεροναυτιλίας με όλη τη σημασία των λέξεων. «Ανεξάρτητος χαρακτήρας, σταθερή χρηματοδότηση και εγγυήσεις γύρω από τους πόρους και το απαιτούμενο προσωπικό για να είναι λειτουργική. Κάτι τέτοιο δεν διαπιστώνεται στο παρόν σχέδιο νόμου».

Δείτε την τοποθέτηση του Βουλευτή :

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ