Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ρήξη στη σχέση Καϊλή – Τζόρτζι: Νιώθει προδομένη από το «τοξικό τέρας»

Σε «αναμμένα κάρβουνα» για την κατάθεση Παντσέρι

Αγωνιά η Εύα Καϊλή για τις αποκαλύψεις που θα κάνει ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Την ίδια ώρα, μέσω του δικηγόρου της, κάνει στροφή 180 μοιρών, αποκαλώντας τον σύντροφό της «τοξικό τέρας». Πάντως ο δημοσιογράφος της La Repubblica που αποκάλυψε το σκάνδαλο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, εκτιμά ότι η κατάθεση του Παντσέρι είναι μέχρι στιγμής το πιο σημαντικό σημείο στην έρευνα.     

 Εκνευρισμό και αλλαγή ισορροπιών προκαλεί στους πρωταγωνιστές του QatarGate η αγωνία για τη μυστική κατάθεση του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ενώ σε απόλυτη ρήξη φαίνεται να βρίσκεται πλέον η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

 «Αισθάνεται προδομένη, για τη βαλίτσα, από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκε. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας” να είναι μέσα στο σπίτι τους και να μην την έχει ενημερώσει», ανέφερε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 Προδομένη από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι αισθάνεται η Εύα Καϊλή

 Τώρα η Εύα Καϊλή στο κελί της στη φυλακή Χάρεν περιμένει να μάθει τι θα πει ο Παντσέρι και πώς η δική του εκδοχή θα μπορούσε να επιβαρύνει τη δική της θέση.

 Όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η ίδια τον ανέφερε τουλάχιστον δυο φορές στην πρώτη της κατάθεση. Ήταν ο πρώτος που κάλεσε όταν  έμαθε για τη σύλληψη του συντρόφου της, ενώ όπως είπε, στο σπίτι της ο Τζιόρτζι είχε φυλάξει κι άλλη φορά χρήματα που ανήκαν στον Παντσέρι.  

 «Δεν μπορεί να μη δεχθεί ότι ο σύντροφός της, το πρόσωπο που είναι δίπλα της, έχει χρήματα που δε χρειαζόταν να πάρει. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα χρήματα ήταν στο σπίτι», ανέφερε στο Star ο δημοσιογράφος – ερευνητής της La Repubblica, Τζουλιάνο Φοσκίνι.

 Στριμωγμένος, πάντως είναι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος θα παρουσιαστεί μεθαύριο στο προδικαστικό συμβούλιο για το αίτημα αποφυλάκισης του.

 «Ο Τζόρτζι είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι του μηχανισμού. Σκεφτείτε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι δε μιλούσε αγγλικά, επομένως είχε ανάγκη τον Φραντσέσκο Τζόρτζι», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος της La Repubblica.

Οι εποχές που Καϊλή και Τζόρτζι έκαναν κρουαζιέρες με γιοτ στη Μεσόγειο και τους Αντίπαξους με τη βοηθό της επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών στο Κοινοβούλιο, όπως αποκαλύπτει η ισπανική diario, έχουν περάσει. Το ρεπορταζ, πάντως, περνά «από κόσκινο» τη σχέση Τζόρτζι – Καϊλή με τη στενή συνεργάτιδα της ισπανίδας ευρωβουλευτού. 

 QatarGate: Με το «σταγονόμετρο» οι πληροφορίες για την κατάθεση Παντσέρι

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για τη μυστική κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρίας Ψαρά, οι βελγικές Αρχές θα επικοινωνήσουν κάποιες πληροφορίες όταν και όποτε κρίνουν ότι δε θα βλάψουν την υπόθεση.

 Υπάρχει, πάντως, ανησυχία στις Βρυξέλλες, όχι μόνο για τα ονόματα που αναμένεται να αποκαλύψει, αλλά και τι βαθμό εμπλοκής θα αποδώσει στον καθέναν.

 Ο Παντσέρι είναι κατηγορούμενος και πρέπει να δώσει νέα στοιχεία, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του.

 Σήμερα, πάντως, στο Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε η ακρόαση του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε ότι δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα από το Κατάρ και ούτε συμμετείχε ποτέ στη δραστηριότητα του Παντσέρι και του Τζόρτζι.

 Εκτιμάται ότι στις 31 Ιανουαρίου θα υπάρξει μια πρώτη απόφαση για την άρση της ασυλίας Κοτσολίνο, αλλά και Ταραμπέλα, αλλά η τελική ψηφοφορία θα γίνει λίγες μέρες μετά, σε μια από τις Ολομέλειες του Φεβρουαρίου.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ