Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Es Diario: Τα ταξίδια της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι με ιστιοφόρο στη Μεσόγειο – Ερωτήματα για το πρόσωπο που ήταν μαζί τους

Η ισπανική Es Diario έφερε στο φως τα ταξίδια της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι με ιστιοφόρο σε όλη τη Μεσόγειο

Η ισπανική Es Diario φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι μαζί με τη Λάουρα Μπαγιαρίν, το «δεξί χέρι» της εκπροσώπου του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρθία (Iratxe García), πάνω σε ιστιοφόρο με το οποίο πιθανότατα γύριζαν όλη τη Μεσόγειο.

Η Μπαγιαρίν ταξίδευε σε ένα ιστιοφόρο μαζί με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, την περίοδο που το σκάνδαλο Qatar Gate βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη.

«Την ώρα που η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διπλασίαζε τις τραπεζικές της καταθέσεις με τις φερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες, οι τρεις τους έκαναν ταξίδια σε όλη τη Μεσόγειο», γράφει το ρεπορτάζ της Es Diario.

Οι φωτογραφίες και οι… πόζες

«Η Μπαγιαρίν φωτογραφίζεται επίσης τον Αύγουστο του 2019 με την Εύα Καϊλή στα ανοιχτά των Βαλεαρίδων Νήσων. Η φιλία της με το κατηγορούμενο ζευγάρι για εμπλοκή στο σκάνδαλο επιβεβαιώνεται και από τα ιδιωτικά γεύματα που είχε ο Τζιόρτζι με την Μπαγιαρίν τον Απρίλιο του 2019», προσθέτει η Es Diario.

«Τον Ιούλιο του 2021, η Μπαγιαρίν ποζάρει σε μια βάρκα με τον Τζιόρτζι αφού έχουν αγκυροβολήσει στο παραδεισένιο ελληνικό νησί των Αντίπαξων, στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής κρουαζιέρας με το ιστιοφόρο τους στο Ιόνιο Πέλαγος. Άλλωστε, το μότο του Τζιόρτζι είναι “σπίτι βρίσκεσαι εκεί που ρίχνεις άγκυρα”», συμπληρώνει το ισπανικό μέσο.

«Επίσης, το μότο του είναι ότι “σπίτι βρίσκεσαι εκεί όπου έχεις φίλους” ενώ μοιράζεται το ιστιοφόρο του με τη Μπαγιαρίν», αναφέρει το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας. Μάλιστα, τονίζει ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες βρίσκονται στη διάθεση του εισαγγελέα και ερευνάται η πιθανή εμπλοκή της Λάουρα Μπαγιαρίν στο Qatar Gate.

Τα ερωτήματα για το ιστιοφόρο και για την παρουσία της Μπαγιαρίν

Όταν η Ιράτσε Γκαρθία έμαθε για την έρευνα, εξέφρασε την έκπληξή της και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις δραστηριότητες της συνεργάτιδάς της. Αλλά, θα έπρεπε να αποκαλύψει στις Αρχές όλες τις λεπτομέρειες για αυτήν και για τη φιλία της με την Εύα Καϊλή.

Παράλληλα, θα έπρεπε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως: Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η φιλία; Κέρδισε κάτι ο ένας από τον άλλον; Κατάφερε η Εύα Καϊλή να επηρεάσει τη Γκαρθία μέσω της Μπαγιαρίν; Οι φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα είναι από το 2018, 4 χρόνια δηλαδή πριν αποκαλυφθεί το Qatar Gate, τότε που η Εύα Καϊλή κατηγορείται ότι ασκούσε επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πάντως, αν τελικά αποδειχθεί ότι και η Εύα Καϊλή έπαιρνε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, τότε οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ανοίγουν μια άλλη σειρά ερωτημάτων, αναφέρει η Es Diario, όπως: Ποιανού ήταν το ιστιοφόρο; Ποιος οργάνωσε την κρουαζιέρα; Ήταν δώρο;

Το σίγουρο είναι πως, αν και η Λάουρα Μπαγιαρίν δεν έχει κάποια γραφειοκρατική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η παρουσία της στις φωτογραφίες θα ανοίξει ένα νέο μέτωπο στις έρευνες για το Qatar Gate και την Εύα Καϊλή.

Με πληροφορίες από Es Diario

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ