Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ειδικό Δικαστήριο: Στον εισαγγελέα τα όσα κατέθεσε η γραμματέας Καλογρίτσα για τις βαλίτσες και τους φακέλους με τα χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθούν οι ενστάσεις που κατέθεσε στο ειδικό δικαστήριο η υπεράσπιση του Νίκου Παππά για τα sms

Να σταλούν τα πρακτικά του ειδικού δικαστηρίου Παππά-Καλογρίτσα στην Εισαγγελία
πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή προκειμένου να ερευνηθούν τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφευγαν από τον Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του ειδικού δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μην πω αρένα. Οτιδήποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κ.λπ. είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην Εισαγγελία προκειμένου να ελεγχθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σμυρλή.

Παράλληλα η κ. Σμυρλή εισηγήθηκε να απορριφθούν οι ενστάσεις που κατέθεσε στο ειδικό δικαστήριο η υπεράσπιση του Νίκου Παππά για τα sms.

«Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωης αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται», τόνισε η ίδια.

Όσον αφορά τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κ. Σμυρλή τόνισε: «Δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας, γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Παράλληλα, κατά την έναρξη της διαδικασίας, προσκομίστηκε από τον συνήγορο του Χρήστου Καλογρίτσα, Άγγελο Καραχάλιο, στο ειδικό δικαστήριο γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για το ημερολόγιο της γραμματέως του και για τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ