Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Με 50 πτήσεις τον Μάρτιο ξεκινούν τα charter της νέας τουριστικής σεζόν

Στις 26 Μαρτίου θα ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Η εκκίνηση των τουριστικών πτήσεων γίνεται παραδοσιακά μετά την αλλαγή της χειμερινής ώρας. Ήδη την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί 50 charter προς την Κέρκυρα και άλλα 12 την πρώτη ημέρα του Απριλίου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Ρούσσος, θετικό είναι το γεγονός ότι οι πτήσεις αυτές δεν προέρχονται μόνο τη Βρετανία και τη Γερμανία που είναι οι κύριες αγορές για το νησί μας αλλά και από τρίτες χώρες, γεγονός που αποδεικνύει το καλό κλίμα που επικρατεί για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι low cost εταιρείες που παραδοσιακά ξεκινούν και ολοκληρώνουν την τουριστική σεζόν, έχουν προγραμματίσει στην πρώτη κιόλας ημέρα πτήσεις από επτά χώρες. Θα προσγειωθούν αεροσκάφη από Βρετανία, Γερμανία, Σλοβακία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία.

Είναι ενδεικτικό ότι από Κροατία, που είναι και μια τουριστικά ανταγωνιστική χώρα, έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση 3 πτήσεων εβδομαδιαίως προς την Κέρκυρα.

Οι εταιρείες low cost είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες από τους Κερκυραίους αφού μεταφέρουν ανεξάρτητους επισκέπτες, οι οποίοι διαχέονται στην τοπική αγορά και τη στηρίζουν οριζόντια, σε σχέση με τους επισκέπτες των all inclusive ξενοδοχείων που είναι κατευθυνόμενοι ή βγαίνουν σπάνια από τα καταλύματά τους.

Πηγή: ΕΡΤ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ