Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Προς δημοπράτηση το ΣΔΙΤ ύδρευσης της Κέρκυρας των 206 εκατ. ευρώ

Προς δημοπράτηση οδεύει το έργο για την ύδρευση της Κέρκυρας με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ, άνω των 206 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών προχώρησε σε νέες διεργασίες καθώς η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείο υπέβαλε και επισήμως πρωτογενές αίτημα σύναψης σύμβασης με τίτλο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ», εκτιμώμενου κόστους 206.150.000 ευρώ.

Τι θα κάνει ο ιδιώτης
Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) Θα υλοποιήσει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των έργων που αποτελούν αντικείμενο αυτής. Συνοπτικά ο ΙΦΣ Θα αναλάβει: την εκπόνηση μελετών που είναι απαραίτητες για την κατασκευή του έργου, με βάση τις διατιθέμενες από την αναθέτουσα αρχή μελέτες και τις προβλέψεις της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, την κατασκευή του Έργου, τη χρηματοδότηση του Έργου (σε συνδυασμό με την χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου), όπως θα προκύψει βάσει οριστικού σχεδιασμού, τη λειτουργία και συντήρηση του Έργου, την επιστροφή του Έργου στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση σύμπραξης στο τέλος της συμβατικής περιόδου, με αντάλλαγμα την καταβολή αμοιβών διαθεσιμότητας κατά την περίοδο λειτουργίας του Έργου.

Η χρηματοδότηση του Έργου θα γίνει καταρχήν με ίδια ή/και δανειακά κεφάλαια του Υποψηφίου. Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 181.226.000 ευρώ. Το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της κατασκευής του Έργου με το ποσό των 60.000.000 κατά μέγιστο, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πηγη: insider.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ