Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Γεωργιάδης εναντίον Τσακαλώτου και Πολάκη – Οι θεατρινισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ραν Ταν Πλαν, η χρηματοδότηση και η υπόθεση Novartis

Η ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεσήκωσε τη μήνη των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
, λογομάχησε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο και Παύλο Πολάκη κατά την πρώτη μέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου. 
 
Στην ομιλία του, ο κ. Γεωργιάδης προέβη σε χαρακτηρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε άθλια υποκείμενα, σκευωροί που πλήξατε τη Δημοκρατία», «ψεύτες», «λασπολόγοι». Με αυτούς, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος λίγο πριν είχε προσκληθεί από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, να ανακαλέσει ένα «ντροπή σας» που είπε ως απάντηση στην ομιλία του, ενώ αργότερα μίλησε ο Παύλος Πολάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε. 

Ο κ. Τσακαλώτος άκουσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει λόγο για «θέατρο Τσίπρα», ως εκ τούτου του απάντησε να κοιτάζει τον εαυτό του (ως κάποιος που προκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για θεατρινισμούς) στον καθρέφτη. Έπειτα, έχοντας ήδη μιλήσει για τη Novartis και σχολιάσει μία ατάκα του Χρήστου Καλογρίτσα με βάση δημοσίευμα του «Έθνους», προκάλεσε τη μήνη του κ. Πολάκη, ο οποίος, μάλιστα, δεν ήταν παρών κατά την ομιλία του κ. Γεωργιάδη και ζήτησε το λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού. 

Γεωργιάδης εναντίον Τσακαλώτου

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαιοσύνη υπάρχει κατ’ επίφαση, αφού η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως τόνισε, δεν ήταν παρά ένα θέατρο από έναν από τους μεγαλύτερους υποκριτές, όπως τον χαρακτήρισε, προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρουν οι υποκλοπές.

«Είστε άθλια υποκείμενα, σκευωροί που πλήξατε τη δημοκρατία. Μιλάτε εσείς, οι ψεύτες και οι λασπολόγοι», ανέβασε τους τόνους ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και τη σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα Φιλήστορα Δεστεμπασίδη-«Μάξιμου Σαράφη».

Φέρεται να χρησιμοποίησε σαρκασμό προκειμένο να σχολιάσει το προεκλογικό σύνθημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δικαιοσύνη παντού», αφού είπε ότι από τους 10 που ενεπλάκησαν μέσω του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis, ο ένας αθωώθηκε και οι υπόλοιποι δεν έφτασαν σε αυτήν τη διαδικασία, αφού αποδείχθηκε από την Εισαγγελία ότι δεν είχαν εμπλοκή ούτε καν αποχρώσεις ενδείξεις. Σχολίασε, όμως, ότι ουδείς ποτέ ζήτησε συγγνώμη.

Από τη στιγμή της λήξης της ομιλίας του, ο κ. Τσακαλώτος ζητούσε το λόγο για να απαντήσει. Σχολίασε πως με αυτά που είπε, δικαίωσε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, πρώτο ομιλητή το απόγευμα της Τετάρτης, που ισχυρίστηκε ότι από τη ΝΔ δεν πρόκειται να αναφερθούν στις υποκλοπές. «Είναι ντροπή σας να έρχεστε εδώ ως βουλευτής που σέβεται την Δημοκρατία. Εδώ παρακολουθούνται οι πάντες και δεν έχετε να πείτε μια κουβέντα. Να απολογηθείτε εσείς και όχι ο Αλέξης Τσίπρας», σημείωσε.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παρομοίασε την κυβέρνηση με εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον πρωθυπουργό. Ο κ. Τζανακόπουλος, απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, που ξεκίνησε την παρέμβασή του με τον Λυσία, αναφέρθηκε στον Χέγκελ.

«Ο Χέγκελ έλεγε ότι στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες. Δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις. Είναι ίδιες. Αυτό προσπάθησε ο κ. Γεραπετρίτης να κάνει. Να συσκοτίσει, για να φανούμε όλοι οι ίδιοι, όπως οι αγελάδες του Χέγκελ. Όπως οι αγελάδες τη νύχτα. Γιατί αυτό το παιχνίδι, το παιχνίδι της νύχτας και του σκοταδιού, το ξέρει πολύ καλά αυτή η κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεραπετρίτης. Ένα σκοτεινό δίκτυο οικοδόμησαν, ένα σκοτεινό δίκτυο εκβιασμών και ραδιουργίας τους κρατά στην εξουσία», είπε και ζήτησε τους λόγους που παρατάθηκε η παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη.

Γεωργιάδης εναντίον Πολάκη

Τη επίθεση του κ. Γεωργιάδη, που τον κατηγόρησε ότι είναι βουλευτής με τα λεφτά του Καλογρίτσα, σχολίασε με τον δικό του τρόπο ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πληροφορήθηκε για αυτά που είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

«Εσένα μπορεί να σε χρηματοδοτούν επιχειρηματίες εμένα όχι. Κατέβασε το χέρι σου σε μένα. Γιατι το έχεις συνήθεια. Είσαι επαγγελματίας ψεύτης. Σε μένα τέτοιες κουβεντούλες δεν θα πετάς. Δεν αθωώθηκες. Ένας διεφθαρμένος εισαγγελέας σε αρχειοθέτησε» σχολίασε ο κ. Πολάκης.

Ύστερα από αυτήν την απάντηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε, με τη σειρά του, να απαντήσει επί προσωπικού: «Υπήρχε ένας σκύλος, ο Ραν Ταν Πλαν, που του πάταγαν το πόδι στο πρώτο καρέ και σφάδαζε μετά από τέσσερα καρέ. Ο μεγάλος λεβέντης των Σφακίων να ονομάζεται Ραν Ταν Πλαν. Καταθέτω στα πρακτικά το μήνυμα Παππά σε Καλογρίτσα που το δικαστήριο το έκρινε γνήσιο. Καλογρίτσας σε Πολάκη, “είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου“. Και έχει μέσα όλο το διάλογο. Ερωτώ, κ. Ραν Ταν πλαν, συγγνώμη, κύριε Πολάκη. Έρχεσαι τώρα, μετά από ένα χρόνο, και πουλάς μαγκιά εσύ σε μένα; Αυτός που δε που κατέθεσε ότι μου έδωσε ο Φρουζής 2 εκατομμύρια είναι σήμερα στη μπουζού. Σ’ αυτόν τον απατεώνα αναφέρεσαι. Κανένας δεν σε έχει ορίσει εισαγγελέα και δικαστή, άρα τις μαγκές σου να τις κάνεις στον Καλογρίτσα, να του κάνεις μήνυση που σου είπε βγάλε τον σκασμό και τον έβγαλες, Ραν Ταν Πλαν».

Παίρνοντας τον λόγο η Νάντια Γιαννακοπούλου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «καφενειακούς διαλόγους». «Λυπάμαι και ντρέπομαι για το επίπεδο σε μια κορυφαία διαδικασία με αυτούς τους καφενειακούς διαλόγους. Μας θλίβει και μας κάνει να ντρεπόμαστε, δεν μπορείτε να το επιτρέπετε, κύριε πρόεδρε».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ