Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Μάξιμος Σαράφης»: Παραμένει σε καθεστώς προστασίας για την υπόθεση Novartis, αν και κατηγορούμενος για απάτη

Ταυτόχρονα έχει ασυλία κατά οποιασδήποτε μήνυσης εναντίον του για την υπόθεση Novartis

Ο «Μάξιμος Σαράφης»
παραμένει προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis, παρότι είναι πλέον κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, εξαιτίας της ιδιότητας του ως προστατευόμενος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, ενώ ταυτόχρονα έχει ασυλία κατά οποιασδήποτε μήνυσης εναντίον του για την υπόθεση Novartis.

Σημειώνεται ότι το ειδικό καθεστώς με το οποίο αντιμετωπίζεται ο «Μάξιμος Σαράφης», ανανεώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς η υπόθεση της Novartis είναι ακόμη ανοιχτή όσον αφορά τη δωροδοκία γιατρών που φέρονται να έχουν λάβει χρήματα από την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» και οι άλλοι 6 κατηγορούνται για τη σύσταση «μαϊμού» εταιρείας που υποσχόταν μεσολάβηση για δάνεια πολλών εκατομμυρίων, χρεώνοντας 100.000 ευρώ το άτομο.

Την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τη «διαφήμιζε» στους υποψήφιους πελάτες – θύματά του.

Πάντως, στην προ τριετίας κατάθεσή του για την υπόθεση Novartis, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης είχε αρνηθεί ότι είχε το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ