Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν

Ηχηρό μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην Τουρκία – «Όσοι διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφτούν μια νύχτα ξαφνικά ας ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα»

Στις τουρκικές προκλήσεις και απειλές
αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Όσοι διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφθούν μια νύχτα ξαφνικά, να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται, μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του» ανέφερε χαρακτηριστικά  o πρωθυπουργός στην Κρήτη.

«Ξεχωριστή σημασία έχει η άμυνα της πατρίδας μας» είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Χωρίς εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει οικονομική ευημερία. Θα επαναλάβω αυτό που είπα στην Τανάγρα, ξεπροβοδίζοντας το πέμπτο F16 Viper. Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Και όσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφτούν μια νύχτα ξαφνικά ας ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του».

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο» υπογράμμισε. «Όμως, η πατρίδα μας είναι ανοικτή στη νομιμότητα, στη λογική, στις σχέσεις καλής γειτονίας, στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας. Στο διεθνές δίκαιο στηρίξαμε την αμυντική μας συμπαράταξη με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Πριν δύο εβδομάδες είχα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Ελλάδα αξιοποιεί τον ενεργειακό πλούτο του βυθού της. Είναι μια απάντηση σε όσους μας έλεγαν πως δεν υπάρχουν, λέει, θαλάσσια σύνορα. Σήμερα μας λένε ξεδιάντροπα πως ο φράχτης παραβιάζει λέει τη διεθνή νομιμότητα. Είναι οι ίδιοι που ακόμα δεν ζήτησαν συγνώμη που δυσφήμησαν τη πατρίδα με δήθεν θύματα, τη μικρή Μαρία, όλα ψέματα. Είναι δυστυχώς οι ίδιες θλιβερές εξαιρέσεις που έχουν καταψηφίσει τους εθνικούς μας εξοπλισμούς» προσέθεσε.

Νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, υπό την προεδρία Ερντογάν. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα, γίνεται αναφορά στις «προκλητικές» ενέργειες της Ελλάδας και τονίζεται με έμφαση ότι «δεν θα γίνει ανεκτό κανένα τετελεσμένο, που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ