Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Αυτός είναι ο 13χρονος Παλαιστίνιος που πυροβόλησε Ισραηλινούς (Βίντεο)

«Νίκη ή μαρτύριο, συγγνώμη μάνα, θα είσαι υπερήφανη για μένα», έγραφε σε σημείωμά του

Στη δημοσιότητα δόθηκαν η φωτογραφία και τα στοιχεία του 13χρονου Παλαιστίνιου δράστη της νέας επίθεσης στην Ιερουσαλήμ
, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο Ισραηλινοί. 

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν δύο φωτογραφίες του Μοχάμεντ Αλιάτ, όπως φαίνεται και από αναρτήσεις σε αραβικά και ισραηλινά sites. Στη μία ο 13χρονος ποζάρει κάνοντας πως σημαδεύει με τα δάχτυλά του, ενώ στην άλλη απεικονίζεται τραυματισμένος να συλλαμβάνεται μετά την επίθεση.

Ακόμη, βρέθηκε σημείωμά του που έγραφε «Νίκη ή μαρτύριο, συγγνώμη μάνα, θα είσαι υπερήφανη για μένα».

Από το πρωί γίνονται επιχειρήσεις στο Σιλουάν (Σιλοάμ), ενώ συνελήφθησαν συγγενείς του ανήλικου δράστη καθώς και του δράστη της επίθεσης στη συναγωγή του Νεβ Γιακόβ στα κατεχόμενα.

Μεγάλες διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάχου

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια σοβαρή εσωτερική κρίση, καθώς δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Η Σαουδική Αραβία ανησυχεί για περαιτέρω κλιμάκωση. Καταδίκασε τη στοχοποίηση πολιτών και ζήτησε αναβίωση ειρηνευτικής διαδικασίας και τερματισμό της κατοχής.

Είναι η τρίτη μεγάλη διαδήλωση από την αντιπολίτευση που κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καθυποτάξει τη Δικαιοσύνη και να καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι ο Νετανιάχου και οι ακροδεξιοί εταίροι του επιχειρούν να υπονομεύσουν τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία για μικροπολιτικά συμφέροντα αλλά και για την εξυπηρέτηση ρατσιστικών εξτρεμιστικών στόχων της ακροδεξιάς.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ