Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ψευτογιατρός: Πουλούσε «θαυματουργά» φιαλίδια έναντι 25.000 ευρώ – «Μακριά από ανθρώπους που τάζουν θεραπείες με μαντζούνια»

Ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων του φερόμενου ως ψευτογιατρού, Απόστολος Λύτρας μίλησε για τις ελπίδες που «πουλούσε» και τα θεραπευτικά μαντζούνια

Νέα δεδομένα αποκαλύπτονται για τη δράση που είχε ο ψευτογιατρός και για το πώς έπειθε τα θύματά του, να του δίνουν χιλιάδες ευρώ, αλλά και να του πληρώνουν και τη μετάβασή του στο εξωτερικό.

Ο δικηγόρος συγγενούς θύματος του φερόμενου ως ψευτογιατρού, Απόστολος Λύτρας, μίλησε για την εντολέα του που έχασε τον πατέρα της στα 58 χρόνια του, μετά από την αγωγή που του πρότεινε ο 66χρονος.

«Υπάρχει μία αστυνομική προανάκριση, σε αυτήν υπάρχουν 5 περιπτώσεις που υπάρχει θάνατος ασθενούς και 10 περιπτώσεις που υπάρχει απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έτσι λοιπόν η δίωξη, εάν ασκηθεί, θα είναι για 5 ανθρωποκτονίες και 10 απόπειρες. Πράγματι μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης. Επειδή δίνει το παρών σε ΑΤ για άλλη υπόθεση, να μείνει σε αυτό ο ανακριτής σε αυτό και απλώς να δίνει το παρών. Προφανώς δεν έχει κληθεί ακόμα, έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

«Δεν νομίζω ότι είναι θέμα αμφιβολιών η καθυστέρηση της σύλληψής του, αλλά είναι απλώς καθυστέρηση. Εάν δεν κρίνεται ύποπτος φυγής, θα πρέπει με μία διάταξη να της ανακρίτριας να προκύψει αυτό. Εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Δεν έχει κληθεί από την ανακρίτρια να απολογηθεί. Ο φερόμενος ως ψευτογιατρός έχει δώσει εξηγήσεις όπως επίσης και η δημοσιοποίηση ων στοιχείων του έγινε μετά από εντολή εισαγγελέα. Έκανε εκείνος μία προσφυγή, και στο διάστημα μετά από 2 μέρες, απερρίφθη η προσφυγή κσι έγινε η δημοσιοποίηση. Είναι καθόλα νόμιμη η διαδικασία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Εάν αυτός ο άνθρωπος σηκωθεί και φύγει από την Ελλάδα, θα είναι τραγικό. Τώρα αναφορικά με την εντολέα μου, ο πατέρας της είχε μία νόσο του κατώτερου κινητικού νευρώνα, είχε έναν ιατρό που λάμβανε κανονικά την θεραπεία του, και ο φερόμενος ως ψευτογιατρός τον έπεισε να σταματήσει την θεραπεία και να κάνει τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα. Μάλιστα του απέσπασε περίπου 30.000-40.000 ευρώ. Ο άνθρωπος αφού σταμάτησε την θεραπεία του έχασε και τη ζωή του. Υπάρχει άλλη μια περίπτωση θανάτου στην ίδια περιοχή που διέμενε ο 58χρονος που πέθανε», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για το γεγονός ότι ο άτυχος 58χρονος πείστηκε από τον φερόμενο ψευτογιατρό, ο κ. Λύτρας επεσήμανε πως, «όταν κάποιος πάσχει από κάτι σοβαρό περιμένει από κάπου να πιαστεί, από μία ελπίδα. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που στον βωμό του χρήματος πουλάνε τέτοιες ελπίδες, ο μόνος που δεν φταίει είναι το 58χρονο θύμα».

«Το θέμα είναι ότι το μήνυμα είναι ένα. Ο κόσμος που πάσχει από σοβαρά προβλήματα θα πρέπει να ακούει μόνο τους γιατρούς. Όταν ακούει για θεραπείες με μαντζούνια ο κόσμος να σταματάει και να μην πηγαίνει σε αυτούς τους ανθρώπους. Όλες οι ερευνητικές μέθοδοι είναι δωρεάν δε χρειάζεται κάποιος να πληρώσει. Εκεί πάνω πατάνε και εξαπατούσαν κόσμο. Αυτός δεν ήταν ιατρός ήταν φυσικοθεραπευτής αυτά που έκανε υποτίθεται, είναι πράξεις ιατρικές», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Λύτρας.

Για την έλλειψη στοιχείων σχετικά με την πληρωμή του γιατρού, ο κ. Λύτρας τόνισε κλείνοντας πως, «όταν δίνεις χρήματα ακόμα και ”μαύρα”, υπάρχουν συνήθως μάρτυρες ή κάποια ανάληψη χρημάτων ή κατάθεση. Η εντολέας μου – η κόρη του – αλλά και η σύντροφος του άτυχου 58χρονου ήταν αντίθετες προς αυτή την θεραπεία, ωστόσο όταν δίνεις σε κάποιον την ελπίδα που δεν έχει πάρει από τον γιατρό μπορεί να εξαπατηθεί πιο ευκολά. Γι΄αυτό μιλάμε για το αδίκημα της απάτης».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ