Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΔΗΜΤΟ Ν. Δ. Μέσης Κέρκυρας: 15 Χρόνια από τη Κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Κέρκυρα, 30/01/2023

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τη κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, του «δικού» μας Χριστόδουλου όπως συνήθιζε να λέει στο ποίμνιό του.
Αυτός ο χαρισματικός και αλησμόνητος ποιμένας που μπορούσε να αγγίξει τις καρδιές όλων μας και να μας μεταδώσει ελπίδα, αισιοδοξία, όραμα. Μίλησε στη γλώσσα της νεολαίας λέγοντας χαρακτηριστικά «ελάτε όπως είστε» άρκει να έρθουν στους κόλπους της εκκλησίας νέοι άνθρωποι, και να γίνουν κοινωνοί του έργου της.
Δεκαπέντε χρόνια μετά, και πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο λόγος του ήταν πύρρειος, καθώς δεν δίσταζε να τα βάλει με τους ισχυρούς της Ευρώπης, της Αμερικής αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, όταν θεωρούσε ότι θίγονται οι αξίες και ο πατριωτισμός μας.
Ένας άνθρωπος διορατικός, οραματιστής, που προσπαθούσε σε κάθε κήρυγμά του να μιλήσει στην καρδιά του κάθε πιστού, και τα κατάφερνε…
Το έργο που άφησε πίσω του, σε εκκλησιαστικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο είναι μεγάλο και αλησμόνητο.
Τα παρακάτω λόγια του, ας είναι οδηγός μας για ένα καλύτερο αύριο :
«Όσοι από μας έχουμε αναλάβει καθήκοντα να είμαστε ηγέτες του λαού μας -εφόσον αυτός μας προσέχει και προσβλέπει σε μας- έχουμε καθήκον να του προσφέρουμε και τα πρότυπα του αγωνιζόμενου ανθρώπου και χριστιανού, αυτού που προτιμά πολλές φορές να θυσιάσει την ηρεμία και την ησυχία του χάριν της αλήθειας, της δικαιοσύνης και γενικότερα των αρχών που υπηρετεί» (5 Δεκεμβρίου 2003).

ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Μέσης Κέρκυρας

Χαραλαμπόπουλος Μάκης Καραγιάννης Βασίλειος
Πρόεδρος Τομεάρχης Πολιτισμού

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ