Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μήνυμα του 112 στην Αττική: Επικίνδυνη χιονόπτωση αύριο πριν το μεσημέρι

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ξεκίνησαν οι αποστολές μηνυμάτων από το 112 – Προειδοποιήσεις σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

Μήνυμα του 112 ήχησε το απόγευμα του Σαββάτου σε περιοχές της Αττικής, αλλά και στη Βοιωτία και την Εύβοια, προειδοποιώντας τους κατοίκους για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα εστάλη 112 στα κινητά των κατοίκων της Δροσιάς, του Ωρωπού, αλλά και στην Εύβοια και την Βοιωτία.

112

Μηνύματα από το 112 σε τουλάχιστον έξι περιοχές

Μήνυμα 112 θα σταλεί και στους κατοίκους σε Μαγνησία, Σποράδες και Φθιώτιδα όπως σημείωσε κατά την έκτακτη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, το απόγευμα του Σαββάτου (4/2), ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, ενόψει της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που αναμένεται να φέρει χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα, σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενώ η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

112__2_

Νωρίτερα, στη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου αποφασίστηκε να τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν.

Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της Τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας, ευρισκόμενες σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

Επιπλέον, με αποφάσεις που θα εκδίδονται από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων. Έτσι θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της Τροχαίας που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου.

Εξετάζεται η πιθανότητα να εκδοθούν και άλλα προειδοποιητικά μηνύματα και σε άλλες περιοχές που θα πληγούν από τον χιονιά.

Επίσης, αναμένεται ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

Απαραίτητη επίσης κρίνεται η προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων από όλους τους οδηγούς.

«Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση, παίρνουμε μέτρα αυτοπροστασίας και περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος. «Στόχος είναι η άμεση αντιμετώπιση σε οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει» σημείωσε επίσης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ