Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Market Pass: Στις 20 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα – Πότε θα δοθούν τα πρώτα χρήματα

Εκτός από σούπερ μάρκετ τα λεφτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις λαϊκές αγορές, σε όσους έχουν POS

Διευκρινίσεις σχετικά με το Market Pass έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην τηλεόραση του Open. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε πως η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στις 20 Φεβρουαρίου.

Όπως είπε ο Νίκος Παπαθανάσης οι πρώτες πληρωμές του Market Pass θα γίνουν στην άυλη κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό έως τις 10 Μαρτίου.

Σημείωσε πως στην άυλη κάρτα θα κατατεθούν δύο μήνες, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, ενώ αν πρόκειται για λογαριασμό θα δοθούν τρεις μήνες, ενώ στη συνέχεια κάθε μήνα θα προστίθεται το ποσό στην άυλη κάρτα.

Επανέλαβε ο κ. Παπαθανάσης πως εάν κάποιος δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα τον Μάρτιο μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και τον Απρίλιο και στο τέλος του εξαμήνου θα δοθεί μια παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου για να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά. Εκτός από σούπερ μάρκετ τα λεφτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις λαϊκές αγορές, σε όσους έχουν POS.

Σημειώνεται πως το Market Pass είναι μια ενίσχυση για έξι μήνες ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, που πληρούν τα κριτήρια, σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ