Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αντίδραση από ΝΔ για την αποκαλυψη της Απογευματινής – Τι έγινε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με Σπίρτζη και Πολάκη

Στην ίδια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Πολάκης προχώρησε ένα βήμα από όσα είχε πει η κα Τσαπανίδου

Έντονες αντιδράσεις από το κυβερνών κόμμα προκάλεσε η δήλωση του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη
ο οποίος μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύοντας τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, είπε μεταξύ άλλων: «Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο».

Επιβεβαιώνεται ταυτόχρονα το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Απογευματινή» που κυκλοφορεί με τίτλο «Κωμωδία ΣΥΡΙΖΑ σε κομματική εκδήλωση».

APOGA_0402_001_cmyk

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύοντας τις θέσεις του αρχηγού του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είπε στους συγκεντρωμένους: «Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο». Το τι εννοεί με το άγριο και το πώς το άγριο συμβαδίζει με τη Δημοκρατία, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Το ξέρουμε από την «πρώτη φορά». Στην ίδια εκδήλωση και στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Πολάκης προχώρησε ένα βήμα από όσα είχε πει η κα Τσαπανίδου λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρόταση διακυβέρνησης του Αλ.Τσίπρα, αυτό θα συμβεί γιατί «είτε είναι “πιασμένοι” όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι “κολλημένοι” όπως το ΚΚΕ». Δηλαδή, αυτοί που απευθύνεται ο κ.Τσίπρας είναι «πιασμένοι» και κολλημένοι! Με «το άγριο», πιασμένους και κολλημένους, πολλή δημοκρατία «μυρίζει».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή» με την υπογραφή του Γιώργου Κατσίγιαννη, που κυκλοφόρησε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Φαρσοκωμωδία ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πολάκης προτείνει «Σοβιετική ΕΡΤ» με επικεφαλής την Ακριβοπούλου και ο Σπίρτζης επίτιμο τον «κύριο Καπαμά»

Φανατισμός και τοξικότητα, θεωρίες συνωμοσίας, χαζοχαρούμενοι αστεϊσμοί και κρύοι εξυπνακισμοί, όπως και πολλά ακόμη ευτράπελα κυριάρχησαν την Πέμπτη το βράδυ σε μια κομματική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι οργανώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Βριλήσσια και Πεντέλη. Με κεντρικούς ομιλητές τους Παύλο Πολάκη και Χρήστο Σπίρτζη και συντονίστρια τη «συντρόφισσα» δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία, για να τονώσει το ηθικό των παρευρισκομένων, επικαλέστηκε -στο κλείσιμο της διαδικασίας- δημοσκοπήσεις που διενεργούν ξένες πρεσβείες και δείχνουν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Απέναντι σε αυτό το επικό και κωμικό συνάμα συναπάντημα, που παρέπεμπε σε μια εικόνα αντιπολίτευσης για γέλια και για κλάματα, οι συζητήσεις στα καφενεία φαντάζουν όαση σοβαρότητας.
Ας αρχίσουμε από το κλείσιμο της βραδιάς. Η Κατερίνα Ακριβοπούλου, ως άλλος θηλυκός Τσε Γκεβάρα, με μαύρο μπερέ και κόκκινο ταγέρ, κάλεσε τους συντρόφους της να μην εμπιστεύονται τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και να μην παρασύρονται από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Μη μασάτε, σας παρακαλώ, με τις δημοσκοπήσεις. Οι πραγματικές αξιόπιστες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αυτές που κάνουν οι πρεσβείες. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο: Υπάρχουν 300.000 νέοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Αυτούς δεν τους μετράει κανείς», ανέφερε με υπαινικτικό ύφος και πρόσθεσε: «Δεν συνεχίζω γιατί πρέπει να φύγω».

«Είμαστε μπροστά»

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αντίστοιχη «παρηγοριά στον άρρωστο» έδινε και ο Π. Πολάκης, σημειώνοντας: «Μην έχετε καμία αμφιβολία, είμαστε μπροστά, πάμε για καθαρή νίκη». Όσο μιλούσε, κάποιος από κάτω τού φώναζε «40% και πάνω», με τον ίδιο να δείχνει πως συμφωνεί και να υπερθεματίζει, ισχυριζόμενος πως δεν έχουμε ανάγκη για τη συγκρότηση προοδευτικής διακυβέρνησης ούτε τους «πιασμένους» του ΠΑΣΟΚ ούτε τους «κολλημένους» του ΚΚΕ. Μάλιστα για τον Περισσό ο Π. Πολάκης ανέφερε πως αυτοί μπορεί να «ξεκολλήσουν σε 2.500 χρόνια», προκαλώντας χαχανητά στην αίθουσα.

Σοβιετική ΕΡΤ

Το επίπεδο της συζήτησης πήρε ακόμη μεγαλύτερες κωμικές διαστάσεις, όταν άρχισαν οι «σύντροφοι» από κάτω να κάνουν ερωτήσεις στους κεντρικούς ομιλητές. «Τι θα κάνουμε τη δεύτερη φορά με τα κανάλια και την ενημέρωση;», ακούστηκε να ρωτά μια κυρία, στην οποία ο Π. Πολάκης απάντησε ως εξής: «Θα φτιάξουμε τη σοβιετική ΕΡΤ και θα βάλουμε την Ακριβοπούλου παρουσιάστρια».

Κλάψα για νοθεία

Εννοείται πως στη συζήτηση τέθηκε ζήτημα νοθείας από μέρους της ΝΔ στις εθνικές εκλογές με το εξής ερώτημα: «Τι σχέδιο έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη νοθεία στις εκλογές; Είναι αδίστακτοι μαζί με τα βοθροκάναλα». Ο Π. Πολάκης ανέλαβε να απαντήσει λέγοντας: «Θα έχουμε κόσμο στο υπουργείο Εσωτερικών, να αφήσουμε την κλάψα ότι θα κάνει νοθεία ο Βορίδης. Πρέπει όμως να έχουμε σε κάθε εκλογικό τμήμα απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ δύο αντιπροσώπους. Το 2019 δεν είχαμε ανθρώπους. Σε κάθε εκλογικό τμήμα, αν σου κλέψουν έξι ψήφους, είναι συνολικά 2%. Για να μην έχουμε νοθεία, πρέπει να έχουμε αντιπροσώπους παντού».

Το… εμβόλιο

Απ’ τις πιο ιδιαίτερες στιγμές όμως του Χ. Σπίρτζη ήταν όταν απαντούσε για λογαριασμό του Π. Πολάκη σε θέματα υγείας, και συγκεκριμένα αν πρέπει οι σύντροφοι να κάνουν και τρίτο εμβόλιο ή τέταρτο κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον πολιτικό μηχανικό Σ. Σπίρτζη, «αποδείχτηκε πως τα εμβόλια δεν ήταν αποτελεσματικά και δεν προκάλεσαν κάποια ανοσία στο κοινωνικό σύνολο».

Χλεύη για Άδωνι

Την τιμητική του στην εκδήλωση είχε και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κάποιοι εκ των διοργανωτών στην προσπάθειά τους να κολακεύσουν τον Παύλο Πολάκη τού έλεγαν: «Μένει εδώ πιο πάνω, θα ακούσει τις φωνές σου». «Πού, στο σπίτι με την υγρασία;», ρωτούσε χασκογελώντας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Εν τω μεταξύ, για τον Άδ. Γεωργιάδη τοποθετήθηκε και ο Χρ. Σπίρτζης, και πάλι όμως με όρους «λαϊκίστικου εξυπνακισμού». Θέλοντας να χλευάσει τον αγώνα που δίνει με το «καλάθι του νοικοκυριού», το μόνο που βρήκε να πει ήταν πως η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ της Πεντέλης θα πρέπει να κάνει επίτιμο μέλος έναν ηλικιωμένο κύριο που τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου είχε βγει στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και το είχε χαρακτηρίσει «α@@@δια καπαμά».
«Θέλω να βάλω μια πρόταση προς την οργάνωση. Πρέπει να κάνετε επίτιμο μέλος μας τον άνθρωπο που διέλυσε το επικοινωνιακό αφήγημα του Άδωνι για το καλάθι. Εκείνον που έξω από τον Σκλαβενίτη μίλησε για τον “καπαμά”»! Στο σημείο αυτό ξεκαρδίστηκε και ο Π. Πολάκης αλλά και η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ