Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τραγωδία στη Λέρο: Πέντε νεκρά παιδιά στο ναυάγιο με μετανάστες – Δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες – Συνεχίζονται οι έρευνες

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του λιμενικού

Ακόμα ένα παιδί κατέληξε
, από τα επτά που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου και είχαν διασωθεί από το ναυάγιο με μετανάστες, στα νοτιοανατολικά του νησιού και πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε έξι, πέντε ανήλικους και μια νεαρή γυναίκα.

Το πέμπτο παιδί που κατέληξε είναι ηλικίας δύο ετών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά που έχουν καταλήξει δεν ξεπερνούν την ηλικία των πέντε. Επιπλέον, έχει ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή η σορός μίας γυναίκας περίπου 20 ετών.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται και φιλοξενούνται 17 άνδρες και 17 γυναίκες, ενώ δύο ακόμα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Κατά δήλωσή των διασωθέντων, η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου.

«Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο», λένε οι παιδίατροι που έσωσαν με ΚΑΡΠΑ παιδιά από το ναυάγιο. Παράλληλα, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν εκ νέου στη συνέχεια της ημέρας.


Περίπου 40

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα, «επέβαιναν περίπου σαράντα (40) αλλοδαποί σε λέμβο μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ένα (01) άτομο με ειδικές ανάγκες, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 BF, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ