Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Με την ψήφο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα περάσει στη Βουλή το «μπλόκο» Κασιδιάρη

«Καβγάς» κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ και απειλές του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη

Με την ψήφο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να περάσει στη Βουλή η διάταξη για το εκλογικό μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Τα υπόλοιπα κόμματα δε συμφώνησαν, παρά τις βελτιώσεις που έφερε ακόμη και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση.

 Πριν ακόμη ψηφιστεί η διάταξη για φρένο στην εκλογική κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη, ο φυλακισμένος πρώην χρυσαυγίτης έστειλε εξώδικο στη Βουλή. Έχει  την υπογραφή του, αποδεικνύοντας ποια είναι η πραγματική ηγεσία του κόμματός του, αυτό δηλαδή που θέλει να «μπλοκάρει» η κυβερνητική διάταξη. 

 Η κυβέρνηση έφερε απανωτές βελτιώσεις, οι οποίες  κάλυψαν τις επιφυλάξεις του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε καταθέσει δική του πρόταση και κατέληξε στο «παρών».

 «Ο καημός του κυρίου Μητσοτάκη δεν είναι να αποκλείσει τους ναζί.. αλλά ο καημός του είναι να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών και των εθνικιστών» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να απαντά: «Άλλος στην πραγματικότητα με την τοποθέτησή του κλείνει το μάτι του στο συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο, όχι εμείς».

 Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πάντως «συνταγματικά προβληματική» την  τροπολογία και πρόσθεσε ότι επαναφέρει «από το παράθυρο την ανιστόρητη την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων». 

 Νέες απειλές από τον φυλακισμένο Κασιδιάρη

Την ίδια ώρα ο Κασιδιάρης από τη φυλακή απειλεί. 

 «Στους μήνες που έπονται θα συμβούν γεγονότα πολλά και σημαντικά που θα κρίνουν την τελική έκβαση αυτής της μάχης» ανέφερε σε ηχογραφημένο μήνυμά του.

 Ν. Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε την κυβερνητική διάταξη

«Με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης» ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

 Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως δε συμφώνησαν με την τροπολογία της κυβέρνησης.   

«Ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους» υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ενώ από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτος ανέφερε ότι «ζητάτε από εμάς να συναινέσουμε σε κάτι που είναι αντισυνταγματικό». «Φέρτε τροπολογία που να απαγορεύει τις φασιστικές πολιτικές σας» κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ