Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σεισμός στην Τουρκία: Διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν 8χρονο ζωντανό μετά από 52 ώρες (Bίντεο-σοκ)

Ώρες αγωνίες

Συνεχίζονται δίχως τέλος οι έρευνες για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων σε Τουρκία και Συρία, μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου, έντασης 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Γκαζιαντέπ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό μετά από 52 ώρες ένα αγόρι 8 χρονών, που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του σπιτιού του στην περιοχή Χατάι της Τουρκίας.

Περίπου την ίδια ώρα ένα παιδί μόλις ενός έτους εντοπίστηκε ζωντανό, αν και τραυματισμένο από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Σανλιούρφα.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε καρέ-καρέ τόσο την επιχείρηση των πυροσβεστών όσο και το χαμόγελο του Γιγκίτ Κακμάκ, όπως είναι το όνομα του 8χρονου, όταν βγήκε από τα συντρίμμια στο Χατάι.

klmklkmllk

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνεχώς δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο από επιτυχημένες επιχειρήσεις ανάσυρσης παιδιών και άλλων εγκλωβισμένων σε μια προσπάθεια να απαλύνουν τον ανείπωτο πόνο που προκαλεί ο θάνατος (μέχρι αυτή τη στιγμή) περίπου 9.500 ανθρώπων στην Τουρκία και τη Συρία, τις δύο χώρες που σάρωσε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.

Μια μητέρα και τα τρία παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανές κάτω από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Γκαζιαντέπ 28 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε η γυναίκα όταν σώθηκε ήταν μια μαντίλα.

Δύο γυναίκες, η Σονγκούλ και η Εμινέ, διασώθηκαν ζωντανές από τα συντρίμμια κτηρίου στο Χατάι χάρη στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Δημοσιογράφος της Yeni Safak κατέγραψε τη στιγμή της διάσωσης ενός άνδρα από τα συντρίμμια κτηρίου.

Ο μόλις δύο ετών Μοχάμεντ εντοπίστηκε ζωντανός 44 ώρες μετά τον φονικό σεισμό με τους διασώστες να του δίνουν νερό με τα χέρια προκειμένου να του δώσουν δυνάμεις μέχρι τον οριστικό απεγκλωβισμό του.

Τα σωστικά συνεργεία ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν μετά από 22 ώρες εντόπισαν και ανέσυραν ζωντανό τον 3χρονο Μιράν.

Μεγάλη η χαρά και για την διάσωση του 16χρονου Σεβάλ αλλά και δύο κοριτσιών και τριών παιδιών από το Χατάι μετά την επιχείρηση διασωστών από την Κωνσταντινούπολη. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ