Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η πολυαναμενόμενη οπερέτα «Η Θείτσα μας» του Αλεξάνδρου Γκρεκ, ανεβαίνει για το Κερκυραϊκό κοινό στις 11 & 12 Μαρτίου 2023

Η «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος» στις 11 και 12 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Κερκυρας και ώρα 20:30μμ, θα πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις της οπερέτας του σπουδαίου μουσικοδιδάσκαλου και συνθέτη Αλέξανδρου Γκρεκ «Η Θείτσα μας».

Πρόκειται για ένα κωμικό και ευχάριστο έργο, αντιπροσωπευτικό της Επτανησιακής σχολής, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1952 από τη ΦΕΜ παρουσία του ιδίου του Αλεξάνδρου Γκρεκ.

Ο Γκρεκ υπήρξε ιδρυτής της χορωδίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας της «Μαντζαρος» και προσέφερε μια πλούσια παραγωγή έργων που αποτελείται μεταξύ άλλων και από διάσημες για την εποχή οπερέτες, πολλές από τις οποίες παίχτηκαν, εκτός απ’ την Ελλάδα, στην Αίγυπτο αλλά και στην Ευρώπη.

«Η Θείτσα μας» είναι μια από αυτές με πλούσιο θεατρικό λόγο και αυθεντική μουσική της Κερκυραϊκής σχολής, αλλά και με επιρροές από την παραδοσιακή Βιεννέζικη σχολή.

Η πλοκή του έργου είναι καταιγιστική και η μουσική έξυπνη και ευρηματική, κάνοντας τον θεατή να ταξιδεύει στην αστική Ελλάδα της δεκαετίας του 50 και να αναπολεί την αγνότητα μιας άλλης εποχής.

Οι χαρακτήρες του έργου είναι απλοί άνθρωποι με καθημερινά πάθη που λάμπουν με την ευστροφία, τα αστεία και την εξωστρέφειά τους. Ερωτεύονται, αγαπούν, εκνευρίζονται, αστειεύονται, αναπολούν αλλά και ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή θαυμάζοντας μακρινούς άλλους κόσμους εξωτικούς.

Εβδομήντα χρόνια μετά την δημιουργία του, το δίωρο σε διάρκεια αυτό έργο, γοητεύει τον θεατή.

Μια μουσική προσέγγιση με πλούσια ενορχήστρωση που θα ερμηνεύσει, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, το μουσικό σώμα της ΦΕΜ, και μια σκηνοθεσία από τους Τάσο Αλατζά [με σκηνοθεσίες στην Επίδαυρο και αλλού] και τον τενόρο της Λυρικής Σκηνής Δημήτρη Πακσόγλου, που θα κινηθεί σε παραδοσιακά γνήσια βήματα, σεβόμενη πάνω από όλα το θεατή και το συνθέτη.

Συμμετέχουν η σοπράνο Έλλη Καρύδη, οι Βαρύτονοι Σωτήρης Τριάντης και Ανδρέας Γκούσης, ο τενόρος Άκης Καλμούκης, η σοπράνο Δέσποινα Μουρατίδη και άλλοι καλλιτέχνες.

Στο ρόλο της Θείτσας η έκπληξη της βραδιάς.

Καλούμε το Κερκυραϊκό κοινό, για άλλη μια φορά, να μας τιμήσει με την παρουσία του και να στηρίξει και αγκαλιάσει το εγχείρημα αυτό.

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα είναι 15€ για την πλατεία και 10€ για τον εξώστη.

Εισιτήρια θα προπωλούνται από τις 28/02/2023 και κάθε μέρα (και Κυριακή) στο κτήριο της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος», οδός Φιλαρμονικής αρ. 23, ώρες 10:00πμ – 12:00μμ και 18:00μμ – 20:00μμ, καθώς και κατά τις ημέρες των παραστάσεων, 1 ώρα προ της έναρξης αυτών στο Δημοτικό Θέατρο.

Πληροφορίες: 697 6835014

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ