Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι πρόβες της πολυαναμενόμενης οπερέτας ” Η θείτσα μας” συνεχίζονται!

Η πολυαναμενόμενη οπερέτα” Η θείτσα μας” του Κερκυραίου μουσικοδιδάσκαλου και σύνθετη Αλέξανδρου Γκρεκ ανεβαίνει από τη «Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος» στη Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 20:30μμ.

Πρόκειται για μια κωμική και ανάλαφρη οπερέτα αντιπροσωπευτική της Επτανησιακής σχολής η οποία ανέβηκε για πρώτη φορά στη Κέρκυρα το 1952 από τη ΦΕΜ, παρουσία του ίδιου του Αλέξανδρου Γκρεκ.

Ο Γκρεκ υπήρξε ιδρυτής της χορωδίας αλλά και της συμφωνικής ορχήστρας της «Μάντζαρος» και προσέφερε μια πλούσια παραγωγή έργων που αποτελείται μεταξύ άλλων και από διάσημες για την εποχή οπερέτες, πολλές από τις οποίες παίχτηκαν, εκτός από την Ελλάδα, στην Αίγυπτο και στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία.

“Η θείτσα μας” είναι μια από αυτές. Με πλούσιο θεατρικό λόγο με αυθεντική μουσική της κερκυραϊκής σχολής αλλά και με επιρροές από την Βιενέζικη είναι καταιγιστική έξυπνη ευρηματική και ταξιδεύει τον θεατή στην αστική Ελλάδα της δεκαετίας του ‘50 κάνοντας τον να αναπολεί την αγνότητα μιας άλλης εποχής.

Οι χαρακτήρες του έργου άνθρωποι απλοί με καθημερινά πάθη που λάμπουν με την ευστροφία και την εξωστρέφεια τους.

Ερωτεύονται, αγαπούν, εκνευρίζονται, αναπολούν αλλά και ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή θαυμάζοντας μακρινούς άλλους κόσμους εξωτικούς.

Εβδομήντα χρόνια μετά την δημιουργία του, το δίωρο αυτό έργο γοητεύει τον θεατή με τη πλούσια ενορχήστρωση, που θα ερμηνεύσει το μουσικό σχήμα της ΦΕΜ υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη και τον παρασύρει με την πλοκή του υπό την καθοδήγηση και σκηνοθεσία των Δημήτρη Πακσόγλου και Τάσου Αλατζά.

Στη παράσταση παίρνουν μέρος οι σοπράνο Έλλη Καρύδη και Δέσποινα Μουρατίδη , οι βαρύτονοι Σωτήρης Τριάντης και Ανδρέας Γκούσης, ο μπάσος Χρήστος Μπογδάνος, ο τενόρος Άκης Καλμούκης, οι ηθοποιοί Μαριέττα Σαββανή και Σπύρος Βέργης. Συμμετέχουν επίσης οι Εύα Καργιοφύλη, Χαρίκλεια Ψυχογυιού και Λευτέρης Αντωνιάδης, όπως επίσης η Χορωδία Κέρκυρας. Χορεύουν η Μαρία Σακαρέλλου και ο Δημήτρης Ντάλλας.

Στο ρόλο της θειτσας η έκπληξη της βραδιάς.

Η κινησιολογία και οι χορογραφίες είναι της Φλώρης Δανδόλου.

Τα κοστούμια και τα φροντιστηριακά αντικείμενα της Πηνελόπης Μαμάλου και τα σκηνικά του Τάσου Αλατζά.

Τους φωτισμούς υπογράφουν ο Τάσος Αλατζάς και ο Μιχάλης Κάρλος

Την κατασκευή του σκηνικού έκανε ο Χρήστος Μπογδάνος.

Πιανιστική συνοδεία Μαριλένα Ελούλ

Διδασκαλία χορωδίας Χριστίνα Καλλιαρίδου, Ναταλία Ντίνα και Αλκίνοος Παπαγιανέλλης.

Τις κομμώσεις θα επιμεληθεί η Χριστίνα Κουλούρη και το μακιγιάζ η Κατερίνα Σπάτουλα.

Καλούμε το Κερκυραϊκό κοινό για άλλη μια φορά να μας τιμήσει με την παρουσία του, να στηρίξει και να αγκαλιάσει το εγχείρημα αυτό.

Εισιτήρια, 15€ για την πλατεία και 10€ για τον εξώστη, όπου θα προπωλούνται από τις 28/02/2023 και κάθε μέρα (και Κυριακή) στο κτήριο της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος», οδός Φιλαρμονικής αρ. 23, ώρες 10:00 πμ – 12:00 μμ και 18:00μμ – 20:00μμ, καθώς και στο Δημοτικό θέατρο πριν την έναρξη της παράστασης.

Πληροφορίες: 697 6835014

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ