Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιώργος Καλούδης: Αντίσταση εδώ και τώρα στην επερχόμενη αισχροκέρδεια- ιδιωτικοποίηση του νερού από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακολουθώντας τα βήματα του πατρός Μητσοτάκη Α΄ που ξεπούλησε τις τηλεπικοινωνίες ΟΤΕ στους Γερμανούς -και όχι μόνον- σε προεκλογική περίοδο εξωφλεί άρον -άρον τα γραμμάτιά της προς «ημέτερους υποστηρικτές» της, πριν πέσει. Αύριο Πέμπτη 9-3-2023 έχει φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο μεταβιβάζει την εκμετάλλευση του νερού σε «ημέτερους». Δεύτερος στόχος να εισάγει την πανελλήνια εταιρεία εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας του νερού στο Χρηματιστήριο.
Αφαιρεί θεμελιώδη αρμοδιότητα από τους Δήμους. Αφαιρεί τον έλεγχο του λαού για το με αρ. 1 κοινωνικό αγαθό:Το νερό. Νερό, ηλεκτρικό, παιδεία και υγεία είναι κοινωνικά αγαθά και πρέπει η τιμή τους να τα καθιστά εύκολα προσιτά σε κάθε βαλάντιο, σε κάθε πολίτη, σε κάθε νοικοκυριό. Η δεξιά είναι πάντα δεξιά.. Διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και εκπροσωπεί το άπληστο κεφάλαιο.

Η δωρεάν παροχή των κοινωνικών αγαθών είναι η διαχωριστική γραμμή, το τείχος που χωρίζει τη δεξιά από τη κεντροαριστερά.

Εμείς νοιαζόμαστε για το βαλάντιο του κάθε νοικοκυριού
Νοιαζόμαστε για το καλό της Κέρκυρας και όχι για τη καλοπέρασή μας.
Το νερό να παραμείνει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των ΔΕΥΑ των Δήμων της πατρίδας μας.
Το ηλεκτρικό ρεύμα να βγεί από το χρηματιστήριο και να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο.

Γι΄αυτό συμμετέχουμε και στηρίζουμε την αυριανή κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ και των Δήμων στις 12μ έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ στη Παλλάδα.

Εμείς ως λαογέννητη Παράταξη έχουμε και όραμα και σχέδιο.
Και μπορούμε να το κάνουμε πράξη γιατί δεν μας κρατάει κανένας !

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ