Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκα: «Πραγματοποιούνται τα Δρομολόγια των νέων επιδοτούμενων Γραμμών Παξών – Αντιπάξων και Κέρκυρας – Διαποντίων Νήσων»

Άλλη μία δέσμευση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υλοποιήθηκε με τη δημιουργία νέων επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών γραμμών Παξών – Αντιπάξων και Κερκύρας – Διαποντίων Νήσων. Μάλιστα το πρώτο δρομολόγιο Παξών – Αντιπάξων πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2023, ενώ το πρώτο δρομολόγιο μεταφοράς καυσίμων και οχληρών υλικών από την Κέρκυρα προς τα Διαπόντια Νησιά θα γίνει την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι το τελευταίο δεκαήμερο υλοποιούνται δύο πάγια αιτήματα των κατοίκων των Παξών και των Διαποντίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει τους Παξούς με τον λιμένα της Αγραπιδιάς στους Αντιπάξους και πλέον, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από την νέα γραμμή, έναντι εξαιρετικά χαμηλού αντιτίμου.

Επιπλέον, την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο μεταφοράς καυσίμων και οχληρών υλικών από την Κέρκυρα προς τα Διαπόντια Νησιά. Αν και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε άμεσα τη δημιουργία της επιδοτούμενης γραμμής, οι πρώτοι διαγωνισμοί ήταν άγονοι, γεγονός που καθυστέρησε την υλοποίηση του αιτήματος. Με νέα παρέμβαση του Υπουργείου, η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον η μεταφορά των υλικών θα πραγματοποιείται με νόμιμο και ασφαλή τρόπο.  

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος αντιλήφθηκε την σημασία που έχουν για τους κατοίκους των Παξών και των Διαποντίων Νήσων τα συγκεκριμένα δρομολόγια και συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίησή τους. Μέλημα του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εν συνόλω είναι εξάλλου η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η νησιωτικότητα και φυσικά, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ιδίως των κατοίκων των εξαιρετικά μικρών νησιών.

Άλλες δύο δεσμεύσεις μας, έγιναν πράξη

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ