Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεοδωρικάκος: Ο Βαρουφάκης μετατρέπει την τρισάθλια επίθεση σε βάρος του στα Εξάρχεια σε πολιτικό σόου για να μπει στη Βουλή

«Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα, που δεν επιτρέπεται όχι σε πολιτικό αρχηγό, δεν επιτρέπεται σε έναν απλό πολίτη», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σφοδρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης την επίθεση σε βάρος του στα Εξάρχεια
 άσκησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, λέγοντας ότι συμπεριφέρεται με «πρωτοφανή ανευθυνότητα» και κάνοντας λόγο για απόπειρα να μετατρέψει την υπόθεση σε «πολιτικό σόου για να μπει στη Βουλή».

Μιλώντας στο Action24 o κ. Θεοδωρικάκος, αφού καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25 το βράδυ της Παρασκευής, είπε στη συνέχεια, με αφορμή τον δημόσιο διάλογο που ακολούθησε: «Λυπάμαι που θα πω ότι ο κ. Βαρουφακης συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα, που δεν επιτρέπεται όχι σε πολιτικό αρχηγό, δεν επιτρέπεται σε έναν απλό πολίτη. Θα μου πείτε, ο κ. Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών, έκανε τα πάντα να χάσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ και δεν φαίνεται όχι συγγνώμη να ζήτησε, αλλά παριστάνει ότι δεν το έχει καταλάβει μετά από τόσα χρόνια».

«Βγήκε εκείνο το βράδυ, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιοι τον έχουν χτυπήσει, διότι αυτό φαίνεται από τα ίδια τα βίντεο που υπάρχουν, και είπε το επόμενο πρωινό ότι τον χτύπησαν κάποιοι άνθρωποι της νύχτας. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι προκαταλαμβάνει την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Μα ο ίδιος λέει ψέματα γύρω από το ποιος τον χτύπησε, εκείνος πάει να προκαταβάλει τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο κ. Βαρουφάκης έχει αστυνομική συνοδεία, την οποία ο ίδιος επέλεξε να μην έχει μαζί του. Αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε μαζί του τους αστυνομικούς που το κράτος έχει στείλει για να τον φυλάνε, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό».

Με αφορμή, δε, τα όσα ειπώθηκαν για τα Εξάρχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέχισε λέγοντας ότι «επειδή αφέθηκε ένα υπονοούμενο για την περιοχή, αυτά συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Τα Εξάρχεια δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι «ο κ. Βαρουφάκης δεν ήθελε τις πρώτες αρκετές ώρες να συνδράμει στις έρευνες της Αστυνομίας, δεν επέτρεπε στους συνεργάτες του να καταθέσουν και να έχει εικόνες η Αστυνομία και παραπληροφορούσε τον κόσμο».

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συλλάβει έναν, έχει ταυτοποιήσει αρκετούς από τους δράστες της επίθεσης και να μην έχετε αμφιβολία ότι θα τους συλλάβει τις επόμενες ημέρες. Τότε όλοι θα γνωρίζουν ότι αυτά περί μπράβων είναι τα γνωστά “παραμύθια” που σερβίρει ο κ. Βαρουφάκης με πολύ μεγάλη άνεση», κατέληξε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ