Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσίπρας για Τέμπη: Δεν έχω τσακωθεί με την ευθύνη – Την ανέλαβα και την αναλαμβάνω, αυτήν όμως που μου αναλογεί»

«Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Mega παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (14/03) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίες μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη, τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την πορεία προς τις εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξέφρασε την πρόθεσή του να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί λέγοντας: «Δεν έχω τσακωθεί με την ευθύνη. Την ανέλαβα και την αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτήν όμως που μου αναλογεί».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ευθύνη σε κρίσιμες στιγμές»

«Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε «ευθύνη» σε «κρίσιμες στιγμές» για «υποθέσεις μάλιστα που δεν αφορούσαν τα δικά τους πεπραγμένα».

«Το 2015 ανέλαβα την ευθύνη να μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής ότι έκανα κωλοτούμπα. Αργότερα ανέλαβα την ευθύνη για να κάνω αυτό που θεωρούσα πατριωτικό συμφέρον για τη χώρα και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ανέλαβα την ευθύνη και σε τραγωδίες που και ‘γώ έζησα με απώλειες ανθρώπινης ζωής που δεν είχαν όμως ανθρωπογενή αίτια, φυσικές καταστροφές αλλά βρέθηκα σε ευθύνη και την ανέλαβα», είπε, αντιπαραβάλλοντας ότι στα Τέμπη είχαμε «ένα τραγικό γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί».

«Είναι αδιανόητο, Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή», πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως η «διαπίστωση» του μέσου πολίτη είναι ότι το «κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη». «Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε», τόνισε.

«Ήταν αναγκαστική η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ»

Για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από την κυβέρνησή του, είπε ότι «ήταν αναγκαστική», τονίζοντας ότι δεν υπήρχε τότε άλλη επιλογή.

Για τον μοιραίο σταθμάρχη Λάρισας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ήταν άπειρος» και χαρακτήρισε «παράνομη» τη μετάταξή του. «Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη και με ταχύτητα το έργο της για την τραγωδία στα Τέμπη», είπε εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας. «Για όποιον χρειαστεί, αν χρειαστεί, θα κάνουμε εξεταστική», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ