Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσίπρας στη συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη: «Υποχρέωση όλων μας να βγει η αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη, να υπάρξει δικαιοσύνη»

Ο κ. Χριστοδουλίδης, από την πλευρά του, μετέφερε τα συλλυπητήρια του κυπριακού λαού

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδηκατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα μετά την εκλογή του.

5832156

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε αρχικά καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ψυχρός πόλεμος κόστισε ακριβά στον Ελληνισμό και ότι η ανάγκη για συντονισμό και συνεργασία Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πυλώνων ειρήνης και σταθερότητας, σήμερα που ο κόσμος βρίσκεται για ακόμα μία φορά μπροστά σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο, είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ταυτόχρονα, καλωσόρισε τη στήριξη του νέου προέδρου της Κύπρου στην επανεκκίνηση συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, από το σημείο που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά. Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι η πρόταση του προέδρου Χριστοδουλίδη για ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία διαπραγματεύσεων του Κυπριακού μπορεί να λειτουργήσει θετικά, υπογραμμίζοντας ότι χάρη στις κοινές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η συμμετοχή αυτή κατοχυρώθηκε στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι απλώς συμβολικής σημασίας, αλλά ουσιαστική, καθώς όπως είπε: «Δεν έχουμε καθόλου χρόνο να χάσουμε στην προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο και να αρχίσουν οι συνομιλίες γενικότερα για το Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές πλαίσιο και προηγούμενες εμπειρίες», προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι μια πιο πρωταγωνιστική εμπλοκή από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζοντας την καθοριστική εμπλοκή που είχε η Ε.Ε. όχι μόνο στο Διεθνή Διάσκεψη, αλλά και με τεχνοκράτες, στις διαπραγματεύσεις από το 2015 έως το 2017, ώστε, όπως είπε, «να υπάρξουν συγκλίσεις που δεν είχαν επιτευχθεί προηγουμένως και ήταν σαφώς καλύτερες από προηγούμενα σχέδια λύσης του Κυπριακού».

Τέλος, συνομίλησαν για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τον κ. Τσίπρα να εκφράζει τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των δύο Κύπριων φοιτητών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

«Είναι σημαντικό, αυτές τις δύσκολες στιγμές, να έχουμε ο ένας δίπλα τον άλλον», είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Υποχρέωση όλων μας είναι να κάνουμε το παν για να βγει η αλήθεια στο φως, για να υπάρξει δικαιοσύνη». Ο κ. Χριστοδουλίδης, από την πλευρά του, μετέφερε τα συλλυπητήρια του κυπριακού λαού και τόνισε ότι όσοι πολιτικοί είναι σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να εργαστούν ώστε οι κοινωνίες να μην ξαναβιώσουν παρόμοιες τραγωδίες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ