Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεσσαλονίκη: Έκρυψε τον ήλιο η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Σίνδο – Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής (Εικόνες και Βίντεο)

Ο αέρας έστελνε τη φωτιά προς τον ουρανό, δεν απειλούνταν οικισμοί

Η δυσκολία της κατάσβεσης της φωτιάς που μπήκε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Δευτέρας, 13 Μαρτίου, σε εργοστάσιο πλαστικών στη Σίνδο
, λίγο έξω από τη Χαλάστρα, στη Θεσσαλονίκη για τους 20 πυροσβέστες με τα εφτά οχήματα που επιχειρούσαν, έγκειτο στο υλικό που καιγόταν. Τόσο μαύρος έβγαινε, που κάλυψε ακόμα και τον ήλιο. Και αυτό ήταν το θετικό της υπόθεσης. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, έσπευσε στο σημείο, που βρίσκονταν παλιότερα τα ΤΕΙ, και, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας, τόνισε: «Το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο, η φωτιά δεν σβήνεται εύκολα, καθώς καίγονται πλαστικά, σακούλες και άλλα εύφλεκτα υλικά, γι’ αυτό βλέπουμε και τους έντονους μαύρους καπνούς σε όλη την πόλη. Ευτυχώς όμως οι άνεμοι είναι “σύμμαχοι” και οι καπνοί ανεβαίνουν ψηλά, δεν πάνε στον οικισμό. Τώρα είναι σε εξέλιξη η κατάσβεση, μπορεί να πάρει πολλή ώρα και είναι και επί τόπου το ανακριτικό της Πυροσβεστικής προκειμένου να εντοπίσει τα αίτια της φωτιάς».

Δεν υπήρχε πληροφόρηση, πάντως, για κατάσβεση ως και αργά το βράδυ της Δευτέρας. 

Επιπλέον ο κ. Γιουτίκας συμπλήρωσε πως μέχρι στιγμής οι σταθμοί μέτρησης αέριων ρύπων της Περιφέρειας δεν έχουν δείξει κάτι ανησυχητικό, ωστόσο προληπτικά προέτρεψε τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν έξω για τις επόμενες ώρες και όλοι να κρατήσουν τα παράθυρα κλειστά τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τρίτης. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ