Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ουγγαρία: Σοκαριστικό βίντεο από καραμπόλα 42 οχημάτων – Ένας νεκρός και 39 τραυματίες

Τι κατέγραψε κάμερα σε όχημα

Σοκαριστικά πλάνα εμφανίζουν την απίστευτη καραμπόλα 42 οχημάτων που οδήγησε στον μοιραίο θάνατο έναν άνθρωπο και ακόμη 39 τραυματίες στην Ουγγαρία.

Συγκεκριμένα, πέντε φορτηγά και 37 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν σε μια τρομακτική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο M1, κοντά στο χωριό Herceghalom, της Ουγγαρίας πριν από τρεις μέρες και σοκαριστικά βίντεο από το δυστύχημα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο 44χρονος άνδρας που βρέθηκε νεκρός μέσα στα συντρίμμια δεν ανακαλύφθηκε παρά μόνο το επόμενο πρωί.

Μεταξύ των 39 τραυματιών ήταν 10 παιδιά, ενώ 19 οχήματα καταστράφηκαν ανεπανόρθωτα. Δύο τραυματίες φέρονται να φέρουν πολύ βαριά τραύματα και κινδυνεύει η ζωή τους, ενώ άλλοι 12 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η μαζική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο έλαβε χώρα 26 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τα φρικτά πλάνα δείχνουν έναν ανήμπορο οδηγό, επηρεασμένο από την κακή ορατότητα, να παρασύρεται στη μεσαία λωρίδα πριν συγκρουστεί με ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο με ταχύτητα, πυροδοτώντας ένα ντόμινο συγκρούσεων.

Τέσσερα ελικόπτερα και 16 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο, καθώς προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ανασύρουν όσους ενεπλάκησαν στο δυστύχημα, αναφέρει η Daily Mail.

Επιπλέον, στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και εθελοντές από κοντινή πόλη, οι οποίοι προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και να ψύξουν ορισμένα οχήματα που είχαν εμπλακεί στο δυστύχημα. Τα 39 θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στις γύρω περιοχές.

Η ουγγρική εταιρεία Παραχώρησης Ανάπτυξης Υποδομών Plc. που εκμεταλλεύεται και συντηρεί τους αυτοκινητόδρομους, απέδωσε τη μαζική σύγκρουση σε τοπική καταιγίδα σκόνης.

Έκτοτε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο έχει αποκατασταθεί και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ