Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σαουδική Αραβία: Ένας νέος ουρανοξύστης ύψους 440 μέτρων στο κέντρο του Ριάντ (Βίντεο)

Το κτήριο θα περιλαμβάνει δύο εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα καταστημάτων, πολιτιστικών και τουριστικών προορισμών και ένα σχεδόν σε όλο το ύψος του αίθριο με έναν σπειροειδή πύργο μέσα

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έναν ουρανοξύστη ύψους 440 μέτρων. Ο «Mukaab» θα είναι το υψηλότερο κτίριο του Ριάντ και θα έχει σχήμα κύβου.

Σύμφωνα με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος είναι πρόεδρος της New Murabba Development Company, ο ουρανοξύστης θα αναγερθεί στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης ευρύτερης συνοικίας Murabba.

Οι λεπτομέρειες του Mukaab

Η πρόσοψη του κυβόσχημου ουρανοξύστη θα χαρακτηρίζεται από αλληλοεπικαλυπτόμενα τριγωνικά σχήματα που είναι αναφορά στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ Najdi.

Το κτήριο θα περιλαμβάνει δύο εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα καταστημάτων, πολιτιστικών και τουριστικών προορισμών και ένα σχεδόν σε όλο το ύψος του αίθριο με έναν σπειροειδή πύργο μέσα.

Η ευρύτερη ανάπτυξη της Murabba – 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συνολικά, βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης – θα περιλαμβάνει περισσότερες από 100.000 σπίτια και 9.000 δωμάτια ξενοδοχείων, καθώς και πάνω από 980.000 τετραγωνικά μέτρα καταστημάτων και 1,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γραφείων.

Επίσης, 80 χώρους διασκέδασης και πολιτιστικών εκδηλώσεων, πανεπιστήμιο τεχνολογίας και ντιζάιν, πολυχρηστικό θέατρο και ένα «εμβληματικό» μουσείο. Σύμφωνα με τη σαουδαραβική κυβέρνηση, το πρότζεκτ προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2030.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ