Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκδήλωση με θέμα ‘’ Οι Νεότερες Εξελίξεις στον Σακχαρώδη Διαβήτη’’

Με απολυτή επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή,  19 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα την Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας με θέμα  ‘ Οι Νέες Εξελίξεις στον Σακχαρώδη     Διαβήτη ‘.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη ‘Γλυκιά Κέρκυρα’ μαζί με τη Λέσχη Lions Kerkyra  Club υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου , της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας ,της ΕΛΟΔΙ, Ε.Δ.Ε., ΕπΕαΔιΕ, του Δήμου  Κεντρικής Κέρκυρας  & Διαποντίων Νήσων και της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Θανάσης Μακρής Πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, ο κ. Χρηστός Γιάγκας, αν. Γεν. Γραμματεας ΙΣΚ, η κ. Μαρία Μάνδυλα, Πρόεδρος της ΙΧΕΚ και τέλος η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, η κ. Μερόπη Υδραίου.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο ιατρός κ. Ανδρέας Μελιδώνης , Παθολόγος – Διαβητολόγος  Διδακ. Πανεπ. Ιωαννίνων και Συντονιστής Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου στο Metropolitan Hospital .Σε μια σύντομη αναφορά εκτιμήθηκε το μέγεθος του προβλήματος του Σ.Δ. τύπου 2 στην σημερινή εποχή ώστε το κοινό να ενημερωθεί για τις πραγματικές  διαστάσεις καθώς και για την κατακόρυφη αύξηση που υπολογίζεται  στα επόμενα χρόνια. Ο κ. Μιχαλόπουλος παρουσίασε τις νέες αγωγές που έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα αλλά και πρότεινε τρόπους για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της ασθένειας. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό που  απαντήθηκαν διεξοδικά.

Δεύτερος ομιλητής της εκδήλωσης  ήταν ο ιατρός Αθανάσιος Μιχαλόπουλος, Παθολόγος- Διαβητολογός ESCOPE, όπου και παρουσίασε όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από τον Σ.Δ. τύπου 1 από την πλευρά της τεχνολογίας και πως αυτή επηρέασε την διαχείριση του διαβήτη προσφέροντας ευελιξία και άνεση προς μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα άτομα με Σ.Δ. τύπου 1.

Εν, συνεχεία τον λόγο πήρε για μια σύντομη τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Ένωσης ΄Γλυκιά Κέρκυρα’ κ. Αντώνης Χονδρογιάννης και την εκδήλωση έκλεισε η Πρόεδρος των Lions Kerkyra  Club, κ. Άβη Κατσιμπέλη όπου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και ανέλυσε τη σύνδεση των Lions με τον διαβήτη.

Η βράδια ολοκληρώθηκε σε ένα κλίμα ελπιδοφόρο από όλους τους παρευρισκόμενους όπου συνεχάρην τους διοργανωτές. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο της Αναγνωστικής Εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ