Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «Διάθεση 6 εκατ. Ευρώ για την Ανακαίνιση τριών Κέντρων Υγείας της Κέρκυρας»

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με θέμα συζήτησης την επισκευή των Κέντρων Υγείας της Κέρκυρας από το ΤΑΙΠΕΔ και την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού τους εξοπλισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Βουλευτή, ότι σε πρώτο χρόνο θα αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας Αγ. Αθανασίου, Αγ. Μάρκου και Λευκίμμης, τα οποία ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας.

Μετά την συνάντηση, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την πρόσφατη συνάντησή μου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη, είχα την ευκαιρία να συζητήσω το ζήτημα της επισκευής των Κέντρων Υγείας του νησιού μας και με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος επισκέπτεται την Κέρκυρα.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι διατίθενται 2 εκατ. Ευρώ για την επισκευή κάθε Κέντρου Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ριζική ανακαίνιση των κτηρίων και με την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχουμε ουσιαστικά τρία νέα Κέντρα Υγείας.

Συνεπώς, η κτηριακή αναβάθμιση θα φτάσει τα 6 εκατ. Ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που μου παρείχε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπάρχουν επιπρόσθετα κονδύλια, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας.

Υπενθυμίζω ότι η χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτών μεγάλων έργων έχει εξασφαλιστεί, αφού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πετύχαμε την ένταξη της ριζικής ανακαίνισης των Κέντρων Υγείας στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η εκτέλεση των έργων θα γίνει με μέριμνα του ΤΑΙΠΕΔ.

Η προετοιμασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται σε λίγες εβδομάδες.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο για τους πολίτες της Κέρκυρας, αφού σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείες σε σύγχρονα, καλά εξοπλισμένα και ασφαλή Κέντρα Υγείας.

Σε ότι αφορά στα Κέντρα Υγείας Πόλεως Κέρκυρας και Παξών, επειδή τα κτήρια δεν ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας, δεν μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναβάθμισης. Έργα συντήρησης θα εκτελούνται στο μεταβατικό στάδιο με μέριμνα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώνεται στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δώσει έμφαση στην μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εκπόνησε προγράμματα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, ενώ υλοποιεί και δράσεις αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών των δομών Υγείας σε ολόκληρη την Επικράτεια.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ